Bursaspor Haberleri - Sayfa 4

Bursaspor, 2. Lig'de mücadele eden Bursa merkezli futbol takımıdır. Renkleri yeşil-beyaz, takma adı Yeşil Timsahlar'dır. Süper Lig'de şampiyon olan 6 takımdan biridir.

1963 yılında Akınspor, Acar İdman Yurdu, Demirçelikspor, İstiklalspor ve Pınarspor birleşerek kurucu olmuşlardır. Beyazını Uludağ'ın karından, yeşilini Bursa Ovası'ndan almıştır.

Bursaspor'un amblemindeki beş yıldız kurucu takımları temsil etmektedir. Bursa'da faaliyet gösteren beş amatör kulübün birleşmesi ile kurulmuştur.

1966-67 sezonunda 1. Ligde şampiyon olan Bursaspor, 2003-04 sezonunda 1. Lige düştükten 2 sezon sonra 2005-06 sezonunda 1. Ligde tekrar şampiyon olup Süper Lige çıktı.

2009-10 sezonunda ise Süper Lig şampiyonu olmayı başardı.

Acun Ilıcalı'dan 'Türkiye'deki kulüplerin sahibi olmalı mı' sorusuna yanıt Bursaspor, kulübün denetlenmesi için İçişleri Bakanlığı'na başvuruda bulundu TFF 2. Lig'de yeni sezon heyecanı başlıyor Bursaspor taraftarı, yönetimi mahkemeye verdi! Bursaspor'a müjde! Oyuncuların lisansları çıkarıldı "Bursaspor batıyor' dediler ben de aday oldum" Bursaspor'un 203 milyon lira ödeme yapması gerekiyor Bursaspor'dan mali hukuksuzluk başvurusu Bir Türk yıldız daha NBA'e gidiyor Türk sporunun acı günü! Efsaneyi kaybettik Bursaspor'a başkan adayı çıkmadı Christoph Daum yoğun bakıma alındı Ergin Parlar hayatını kaybetti Bursaspor PFDK’ya sevk edildi! TFF'den Amedspor maçı kararı: Bursaspor'un cezası indirildi Bursaspor'un bir maçı daha seyircisiz oynanacak! PFDK'dan Bursaspor'a 9 maç seyircisiz oynama cezası! Bursaspor’dan Devlet Bahçeli’ye forma Olaylı maçta gözaltına alınan 9 kişi serbest Bursa'da olaylı Amedspor maçı sonrası 9 kişi gözaltına alındı Siyasetçilerden Bursaspor-Amedspor maçındaki olaylara sert tepki Bursaspor-Amedspor maçı öncesi saha savaş alanına döndü! Soruşturma başlatıldı Anadolu Efes: Bursaspor maçı Ahmet Cömert'te oynanacak Basketbolcu Ahmet Düverioğlu'nun anneannesi depremde hayatını kaybetti