Brezilya Haberleri - Sayfa 8

Brezilya ya da resmî adıyla Brezilya Federal Cumhuriyeti, Güney Amerika'nın en büyük ve en kalabalık ülkesidir. Latin Amerika’nın %47,7’sini kaplayan Brezilya, Ekvador ve Şili haricinde Güney Amerika ülkelerinin hepsi ile sınır komşusudur. Komşuları ile 12.000 km'lik sınıra sahip olan Brezilya güneybatıda Arjantin ve Paraguay, batıda Bolivya ve Peru, kuzeybatıya Kolombiya ve kuzeyde ise Venezuela, Guyana, Surinam ve Fransız Guyanası'nın komşusudur.

Dünyanın en kalabalık altıncı ülkesi olan Brezilya’nın 2021 yılı itibarıyla nüfusu yaklaşık olarak 213.317.639 kişiden oluşmaktadır. Nüfusu 1 milyonun üzerinde on üç şehri olan Brezilya’nın en büyük şehirleri São Paulo (12,1 milyon) ve Rio de Janeiro’dur (6,6 milyon).

Bu da 'Minyatür Melo': Nadir görülüyor Birazcık İngilizce bildiği için bir gecede star olan ünlü şarkıcı hayatını kaybetti Cinsel organı kesilip bedeni parçalandı! Ünlü gazeteci ormanda infaz edildi! Ünlü oyuncunun şoke eden ölümü! Cesedi sandıktan çıktı Brezilyalı efsane futbolcu Pele'nin mozolesi halkın ziyaretine açıldı Küçük kızın kafası hiç durmadan büyüyor Tuvaletini yaparken telefonunu düşürdü kanalizasyonda aradı Ünlü sanatçı hayatını kaybetti: 3 günlük yas ilan edildi 2023'ün en popüler şehirleri açıklandı: Listede İstanbul da var Boşanmasını kutlamak için 22 metreden atladı! Bekarlığının ilk gününde böyle hastanelik oldu Brezilya polisi Bolsonaro'nun evine baskın düzenledi Brezilya'dan Google'a büyük suçlama: Karalama kampanyası yapıyorlar Pele, 'en iyi'nin eş anlamlısı olarak Portekizce sözlüğe eklendi Interpol'den dev operasyon! 15 ülkede 14 bin 260 kişi gözaltına alındı Brezilya'dan Beyaz Saray'ın açıklamalarına tepki Bolsonaro ifadeye çağırıldı Güzellik kraliçesi sokak ortasında yumruk yumruğa kavga etti! Sonrasında hayatının şokunu yaşadı Mezarlığa diri diri gömülen kadın bulundu! Brezilya'da ana okuluna palalı saldırı: 4 çocuk öldü ABD'de bulunan Eski Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, ülkesine döndü Kağıthane'de Brezilyalı modele silahlı saldırı anları! Para Avcısı filminden esinlenen dolandırıcılar, yakayı ele verdi Brezilyalı seri katil Pedrinho Matador vurularak öldürüldü "Küçük Katil Pedro" lakaplı ünlü seri katil öldürüldü!