Balıkesir Haberleri - Sayfa 3

Balıkesir, Türkiye'nin nüfus olarak on yedinci büyük şehri. Marmara Bölgesi'nin Güney Marmara Bölümü'nde, topraklarının bir kısmı ise Ege Bölgesi'nde yer alan ilin hem Marmara hem de Ege Denizi'ne kıyısı bulunur. Türkiye genelinde ise iki deniz ile komşu olan sadece 6 il vardır. İl, Kuzeybatı Anadolu'da bulunmaktadır. Doğusunda Bursa ve Kütahya illeri, güneyinde Manisa ve İzmir illeri ve batısında Çanakkale ili vardır. Ayvalık ilçesinden de Yunanistan'ın Midilli Adası'na komşudur.

2020 Yılı verilerine göre nüfusu 1.240.285’dir. İlin yüz ölçümü 14.583 m²'dir. İlde km²'ye 82 kişi düşmektedir. Yoğunluğun en fazla olduğu ilçe, 254 kişi ile Karesi'dir. İlin denizden yüksekliği 145 metredir. 2016 yılında TÜİK verilerine göre 20 ilçe ve belediye, bu belediyelerde toplam 1129 mahalle bulunmaktadır.

Tarihte genellikle Misya ve Karesi adlarıyla bilinen Balıkesir yöresi, zamanla Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu, Karesi Beyliği ve Osmanlı egemenliğinde kalmıştır. Temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olup bamya, börülce, kavun, zeytin, zeytinyağı, kelle peyniri gibi zirai ürünleri ile ayrıca daha çok yerli turizmde öne çıkan sahil kasabalarıyla meşhurdur. Yağcıbedir halısı, kolonyası, kaymaklısı, kozak üzümü, ayvalık tostu, susurluk ayranı, saçaklı mantısı ve höşmerimi diğer bilinen yöresel ürünleridir.

Türk Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın ilk jet üssü olan 9. Ana Jet Üs Komutanlığı ile 6. Ana Jet Üs Komutanlığı Balıkesir'de bulunmaktadır.

Hatalı 'U' dönüşü yapan kamyonete otomobil çarptı: 3 yaralı Çayın ayırdığı komşular 3'er dakika arayla oruç açıyor Meteoroloji uyardı! Önümüzdeki 5 gün boyunca kuvvetli sağanak var İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Balıkesir'de esnaf ziyaretlerinde bulundu Elebaşılığını Agit Akan’ın yaptığı organize suç örgütü çökertildi Balıkesir sahur ve iftar vakti! Uyuyan köpeği ezdi, hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam etti! Kayıp alzaymır hastası yaşlı adam ölü bulundu Deprem 3 kenti vurabilir Denizden çıkarıyor, yurt dışına kilosunu 2 bin dolardan satıyor! Balıkesir'de sıra dışı olay! 4 saat yaşayabildi, görenleri şoke etti Balıkesir'de 'dev' yakalandı! "Bana saldırmaya hazırlandığı anda..." Tüm şehir bu başkan adayını konuşuyor, adı var, kendi yok! Sırra kadem bastı Balıkesir'de korkunç kaza: Freni patlayan kamyon eve girince 2 kişi can verdi Balıkesir'de FETÖ firarisi hükümlü yakalandı Ayvalık'ta kaçak göçmen operasyonu: 20 kişi kurtarıldı  Balıkesir'den acı haber! Kusmuğu boğazına kaçan 5 yaşındaki Ulaş hayatını kaybetti Kendi imkanlarıyla evinin bodrumunda üretmeye başladı: Değeri bin 200 TL ile 2 bin TL arasında Devrilen traktörün sürücüsü feci şekilde can verdi Balıkesir'de korkunç olay: Anne ile oğlu 2 katlı evde ölü bulundu Batan gemide arama çalışmaları havadan görüntülendi! CHP Genel Başkanı Özel: Birkaç kişinin isyanını, itirazını duyuyorsunuz Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristana karşı yeni harekatlar yapacağız Polisin durdurduğu araç uyuşturucu deposu çıktı!