Ayı Haberleri

Ayılar veya Ayıgiller, Ursidae familyasının etçil memelileridir. Ayılar Köpeğimsiler veya köpek benzeri etoburlar olarak sınıflandırılır. Her ne kadar sadece sekiz ayı türü mevcut olsa da, Kuzey yarımkürede ve kısmen Güney yarımkürede çok çeşitli habitatlarda görülürler.

Ayılar, Kuzey Amerika, Güney Amerika, Avrupa ve Asya kıtalarında yaşarlar. Modern ayıların ortak özellikleri arasında, tıknaz bacaklı büyük gövdeleri, uzun burunları, küçük yuvarlak kulakları, tüylü saçları ve kısa kuyrukları bulunur.

Kutup ayısı çoğunlukla etobur olmakla birlikte, dev panda neredeyse tamamen bambudan beslenir. Kalan altı tür, çeşitli diyetlerle her yerde hepçildir. Flört bireyleri hariç, ayılar tipik olarak yalnız hayvanlardır.

Gündüzcül ya da gececil olabilirler ve gelişmiş bir koku alma duyusuna sahiptirler. Ağır yapılı ve garip yürüyüşlerine rağmen, oldukça usta koşucu, dağcı ve yüzücülerdir. Ayılar, mağara ve kütük gibi barınakları, inleri olarak kullanırlar; türlerin çoğu, kış aylarında 100 gün kadar bir sürede kış uykusunda kalırlar.

Ayılar genellikle iri yapılı kısa bacaklı hayvanlardır. Ağırlıkları Malaya ayısında yaklaşık 27–46 kg’dan başlayarak Alaska iri boz ayısında 780 kg’a kadar ulaşır. Erkek ayılar daima dişilerden daha iri olurlar.

İnsanlardan korkup, 15 metrelik ağaca tırmanan yavru ayının çaresiz halleri Tunceli’de anne ayı, yavrularını emzirirken yakından görüntülendi Kış uykusundan uyanan ayı bu halde görüntülendi Gıdıklanan yavru ayının güldüğü anlar izlenme rekoru kırdı Kış uykusundan uyanan ayıdan şaşırtan hareket: Kameraya selam verdi Kış uykusundan uyanan ayı yiyecek ararken görüntülendi Arıcının başı ayılarla dertte Yer Gümüşhane: Sol ön ayağı kopmuş ‘Topal Ayı’ böyle görüntülendi Şırnak'ta ayılar arı kovanlarını dağıttı Yolda gezen ayı karşılaştığı araç sürücüsüne beşlik çaktı Yer Sarıkamış: Ayılar yavruları ile birlikte oyun parkında görüntülendi Kış uykusundan uyanan ayı bir deri bir kemik kaldı Ayılar güvenlik kulübesinin camlarını kırarak yiyecek aradı Kış uykusundan uyanıp güreşen ayılar yakından görüntülendi Yürekleri ısıtan anlar: Yavru ayılara doğum günü sürprizi yapıldı Ayıyla kaplanın arkadaşlığı izlenme rekorları kırdı: ''Dakikalarca öptü'' Yılanlar neden uyandı? Tunceli'de deprem korkusu Kış uykusundan uyandılar Ayı Silva'nın 5'inci yaş günü pastayla kutlandı Kış uykusuna yatamayan ayı dron ile görüntülendi Evin kapısını kırdı içeri girdi: Aç ayı böyle yemek aradı Yüksekova'da görüntülendi! Dev ayı karda güçlükle yürüdü Üç yavru ayı ağaca birlikte çıkmak isteyince ortaya komik manzaralar çıktı Uludağ'da ormandaki bebekler böyle görüntülendi: ‘Dikkat ormanda bebek var'