Alperen Şengün Haberleri

Alperen Şengün 25 Temmuz 2002 Giresun Türkiye doğumlu ve şu an NBA'da forma terleten basketbol oyuncusudur. Pivot ve uzun forvet pozisyonlarında görev almaktadır. NBA ekiplerinden Houston Rockets forması giymektedir.

Basketbola memleketi Giresun'da başlayan Şengün, ilk profesyonel sözleşmesini Bandırma Kırmızı'da imzaladı. Beşiktaş forması ile 2020-21 Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonunun En Değerli Oyuncusu seçildi ve ligde MVP seçilen en genç basketbolcu oldu.

2021 NBA Seçmeleri'nde 1. tur, 16. sıradan seçilen Şengün, Enes Kanter'den sonra en üst sıradan seçilen ikinci Türk basketbolcu oldu.

Alperen Şengün Boy: 2,11 m

Alperen Şengün Kilo: 110 kg

Alperen Şengün NBA seçmesi: 2021

Alperen Şengün, NBA'de en çok gelişim gösteren 3. oyuncu oldu Alperen Şengün, yılın en çok gelişme gösteren oyuncusu ödülüne aday Houston Rockets'ın müthiş serisi sürüyor Alperen Şengün, Türk spor tarihine geçmeye hazırlanıyor! Alperen Şengün'den yüreklere su serpen açıklama Alperen Şengün'den sevindirici haber geldi NBA yıldızlarından Alperen Şengün mesajı Alperen Şengün'den üzen haber! Sahayı tekerlekli sandalyeyle terk etti CANLI MAÇ SKORU! Sacramento Kings - Houston Rockets maçı canlı izle! Alperen Şengün 19 sayı attı, Houston Rockets kazandı CANLI MAÇ SKORU! Portland Trail Blazers - Houston Rockets maçı canlı izle! Alperen Şengün'ün triple-double'ı galibiyete yetmedi CANLI MAÇ SKORU! Houston Rockets - Los Angeles Clippers maçı canlı izle! Efsanevi basketbolcu Shaquille O'Neal'dan Alperen Şengün yorumu Alperen Şengün'den tarihe geçen 45 sayılık performans! CANLI MAÇ SKORU! Houston Rockets - SA Spurs maçı canlı izle! LeBron James bir kez daha NBA tarihine geçti! Phoenix Suns - Houston Rockets canlı maç izle Phoenix Suns - Houston Rockets canlı maç izle Oklahoma City Thunder Houston Rockets canlı maç izle Alperen Şengün'ün double-double'ı yetmedi! Maçta rekor geldi Houston Rockets Oklahoma City Thunder canlı maç izle NBA'de Alperen Şengün "double-double" yaptı, Rockets kazandı Houston Rockets Phoenix Suns canlı maç izle