Alper Gezeravcı Haberleri

Alper Gezeravcı, askeri pilottur. Uzaya çıkacak ilk Türk astronot olması planlanmaktadır. Atanması Nisan 2023 sonlarında Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Gezeravcı, 2023 yılının son çeyreği için planlanan SpaceX Axiom Space-3 misyonu kapsamında uzayda 14 gün geçirecek. Kennedy Uzay Merkezi'nden diğer üç uluslararası astronotla birlikte Crew Dragon ile uçması planlanmaktadır.

Gezeravcı, Türk Hava Harp Okulu'nda elektronik mühendisliği okudu ve ayrıca Dayton, Ohio'daki Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü'nde eğitim gördü. Türk Hava Kuvvetleri'nde 21 yıllık tecrübeye sahip F-16 pilotudur.

Alper Gezeravcı'nın kum heykeli yapılacak Bakan Kacır duyurdu! Tuva Cihangir Atasever de uzaya gidiyor Her şey 1957'de başladı! İşte çığır açan o yolculuk Bakan Kacır, Kayseri'de duyurdu: TÜRKSAT 6-A'yı uzaya göndermeye hazırlanıyoruz Alper Gezeravcı uzayda çekti: Ata ocağım, yörük obası... Gezeravcı: "Cumhuriyetimizin koyduğu 10 hedef takvime göre hızla devam ediyor" Alper Gezeravcı 'Devlet büyüklerimiz müjdeyi paylaşacak' diye uyardı Alper Gezeravcı, uzaydan çektiği KKTC fotoğraflarını paylaştı Alper Gezeravcı'nın uzayda gerçekleştirdiği bir deneyden ilk sonuç alındı Bu iddia çok konuşulur! Dünya eskiden düz müydü? Villadei: Gezeravcı ile çalışmak olağanüstü deneyimdi Alper Gezeravcı, Haber Global'e konuştu: Operasyonun en riskli bölümü... Alper Gezeravcı'ya yeni görev! Uzaydaki 'Extremophyte' deneyinin sonuçları belli oldu Erdoğan, Gezeravcı ve ailesini kabul etti Astronot Alper Gezeravcı Türkiye'ye döndü Alper Gezeravcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aradı İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın ailesiyle buluşma anı Dünya'ya dönen Gezeravcı'dan ilk paylaşım: Merhaba Dünya, ben geldim Alper Gezeravcı Dünya'ya döndü! Bakan Kacır: Tarih sayfasında yeni bir perde İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı'nın kapsülden çıkış anları Dünya'ya inen Alper Gezeravcı gözlem altına alınacak İlk Astronot Alper Gezeravcı yüzeye böyle indi Alper Gezeravcı, Dünya'ya döndü