Alparslan Bayraktar Haberleri

1975’te Hatay’da dünyaya gelen aslen Trabzonlu olan Alparslan Bayraktar, 2023 Türkiye Genel Seçim sonuçlarının ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak atandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olan Bayraktar, lisans öğrenimini İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümünde tamamladı.

Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Ekonomi Hukuku alanında ve Fletcher School of Law and Diplomacy'den Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans dereceleri alan Bayraktar, doktorasını ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi Yer Sistem Bilimleri Bölümünde "enerji ekonomisi ve politikası" alanında yaptı.

Bakan Bayraktar'dan petrol açıklaması: Umarım yakında müjde paylaşırız Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) 150 personel alınacak "Koca Yusuf TP1500" Gabar’da sondaj çalışmalarına başladı Ücretsiz doğal gazın maliyeti ne oldu? Bakan Bayraktar açıkladı Bakan Bayraktar duyurdu: İliç'te bir madencinin cenazesine ulaşıldı Bakan Bayraktar'dan İliç'teki altın madeni faciasına ilişkin açıklama Bakan Bayraktar'dan İliç açıklaması: Maden sahasında çalışmalar devam ediyor Bakan Bayraktar: Madenlerde denetimlerimizi daha da sıklaştıracağız Bakan Bayraktar: Gabar'da günlük petrol üretimi 37 bin varili aştı Bakan Bayraktar: Gabar'da petrol üretimi günlük 37 bin varilin üzerine çıktı Bakan Bayraktar'dan madendeki heyelanla ilgili açıklama Erzincan'daki maden faciasında son durum! 5 bakan açıklama yaptı Erzincan'daki maden faciası... ABD'li şirkete ağır fatura çıkacak! Bakan Bayraktar: Toprak altındaki kardeşlerimize ulaşmak için çalışmalar sürüyor Enerji Bakanı: Heyelan alanında 400 bin kamyonluk toprak kütlesi var Bakan Bayraktar, Akkuyu NGS sahasını ziyaret etti Bakan Bayraktar'ın Venezuela'da diplomasi trafiği Doğal gaz ve elektriğe zam olacak mı? Bakan açıkladı Bakan Bayraktar'dan doğal gaza zam açıklaması: Bu kış için... "Şırnak’ta 2024’te hedef, üretimi 100 bin varile çıkarmak" Bakan Bayraktar'ın Şırnak ziyareti Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında artış olacak mı? Bakanlıktan açıklama Bakan Bayraktar açıkladı: Yaz saati uygulaması devam edecek mi? Bakan Bayraktar: Dünyada TPAO ve BOTAŞ ile petrol ve doğal gaz projelerinde yer alacağız