ABD Haberleri - Sayfa 6

Amerika Birleşik Devletleri ya da resmî olmayan ismiyle Amerika, orta Kuzey Amerika'da, Kanada ve Meksika arasında bulunan, elli eyalet ve bir federal bölgeden oluşan, federal anayasal cumhuriyet ile yönetilen bir ülkedir.

Dünya'nın 9,8 milyon km2 yüz ölçümü ile karasal alan bakımından dördüncü, toplam alan bakımındansa üçüncü ya da dördüncü en büyük ülkesi ve 331 milyonu aşan nüfusu ile de en kalabalık üçüncü ülkesidir.

Ülkenin başkenti aynı zamanda federal bölgesi olan Washington, DC'dir ve en kalabalık şehri New York'tur.

Rusya'dan ABD'ye 'Ukrayna' suçlaması ABD'den 6,14 milyar dolarlık çip yatırımı desteği ABD ordusu Suriye'deki üslerine 40 araçtan oluşan askeri takviye gönderdi Fark edilmeselerdi boğulacaklardı! İki dağ aslanı kurtarıldı ABD büyüme verileri açıklandı ABD'de toplam doğurganlık hızı tarihinin en düşük seviyesine geriledi ABD'ye kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında son durum! Oğuz Murat Aci'nin avukatından açıklama Arap Birliği'nden ABD ve AB'ye 'İsrail' talebi ABD'li yetkiliden "Refah'a operasyon" açıklaması Biden imzayı attı! 95 milyar dolarlık yardım paketi Türkiye'den ABD'nin insan hakları raporuna tepki ABD’de kargo uçağı düştü: 2 ölü ABD'nin Tennessee eyaletinde okullardaki personelin silahlanmasına izin verildi ABD'de TikTok'un yasaklanmasının önünü açan tasarı onaylandı ABD’de hareketli saatler: Bir timsah uçak pistine çıktı ABD'nin insan hakları raporu: Gazze'de ağır insani kriz var ABD Senatosu Ukrayna'ya desteği de içeren yardım paketini onayladı Irak’ta ABD askerlerinin olduğu üsse roket saldırısı ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Çin'e bir ziyaret gerçekleştirecek 'Golf topu kadar' dili olan kadın Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi ABD'nin Ukrayna'ya yardım kararına Rusya'dan sert tepki: Tehlikeli! 'Dayımı yamyamlar yemiş olabilir' demişti... Papua Yeni Gine'den Biden'a tepki Nijeryalı satranç ustası Onakoya ve rakibi satranç maratonunda rekor kırdı Küresel askeri harcamalarda rekor! İlk 5 ülke açıklandı, Türkiye ne durumda?