29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Haberleri

Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta kutlanan bir millî bayramdır. 1925 yılında çıkarılan bir yasa ile ulusal (milli) bayram olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Cumhuriyet Bayramı'nın kutlandığı ülkeler olan Türkiye ve Kuzey Kıbrıs'ta 28 Ekim öğleden sonra ve 29 Ekim tam gün olmak üzere bir buçuk gün resmî tatildir.

Sanatta 100.Yıl coşkusu devam ediyor 2024’de tatile doyacaksınız... 40 gün 40 gece! Birçok eser ilk kez Harbiye Askeri Müzesi'nde: “Cumhuriyetin 100’üncü Yılı” sergisi açıldı Vitamin C Şenliği: Erdemli ilçesi mandalina ve limonlara sahne oldu 29 Ekim kutlamalarındaki görüntü tepki çekmişti! O öğretmen hakkında karar verildi Beşiktaş 'Kartal İstimbotu'nu bekliyor 2024 tatil günleri takvimi belli oldu: 7 gün izin kullanıp 40 gün izin yapabilirsiniz! "Bu satırları size bal satarken yazdım..." 21 yıllık mektup gözyaşlarına boğdu! Nizam cumhuriyet... Tarihi resmigeçidin detayları ortaya çıktı 29 Ekim'deki konuşması nedeniyle gözaltına alınan öğretmen serbest bırakıldı Cumhuriyet’i kutlamadığı iddia edilmişti: Özcan Deniz'den videolu açıklama geldi Cumhuriyet'in 100. yılı için 5 liralık madeni para Diyarbakır'da cumhuriyetin 100'üncü yılında 85 bebek dünyaya gözlerini açtı 29 Ekim kutlamalarında tepki çeken olay! Küçük çocuğu gruptan ayırıp... İnceleme başlatıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 100. yıl paylaşımı Azerbaycan'da Cumhuriyet coşkusu Nefes kesen anlar: Türk Yıldızları'nın havadaki 100.yıl gösterisi Dün Anıtkabir'i kaç kişi ziyaret etti? MSB rakamı açıkladı! Barış Manço'nun Cumhuriyetin 100.yılı için söyledikleri gündem oldu: "2023 yılında tekrar" Cumhuriyeti anlatan öğretmenin söyledikleri sosyal medyayı salladı! Köylerinde çocuk olmayınca Cumhuriyet'in 100. yılını ezberledikleri şiirlerle kutladılar Erdoğan: Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçirmekte kararlıyız İstanbul Boğazı'nda 2023 dronla 100. yıl gösterisinin görüntüleri yayınlandı Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla 500 dronla ışık gösterisi yapıldı, o anlar büyüledi!