Yaprak sarmasına ekleyince lokum gibi pişecek! Hem leziz hem yumuşak sarmalar için tek gereken meğer buymuş
Türk mutfak kültürünün vazgeçilmezlerinden biri olan yaprak sarmasını hazırlamak için kullanılan bazı yöntemler var. Yaprak sarmasının hem lokum gibi yumuşacık pişmesini sağlayan hem de lezzetine lezzet katan bu püf noktayı mutlaka bilmek gerekiyor.
Son Güncelleme:
Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan yaprak sarma pişirilmesi esnasında özen isteyen bir yemektir. Yaprak sarmanın yanmaması, sert kalmaması ve tadının tam oturması için bazı püf noktaları bilmek gerekiyor. Yaprak sarma pişirirken belirli unsurlara dikkat ettiğinizde yemeğiniz hem lokum gibi pişiyor hem de lezzeti doyumsuz oluyor.
Yumuşacık pişen ve tadına bakan herkesi hayan bırakan yaprak sarmalar hazırlamak için yaprak sarma pişirmenin püf noktasını bilmekte fayda var. Yemek tarifleri içerisinde yaprak sarma pişirmenin püf noktası olan bu doğal yöntemi deneyebilirsiniz. İşte yumuşacık pişen yaprak sarma uygulayabileceğiniz doğal yöntem: