Yaprak sarmasına ekleyince lokum gibi pişecek! Hem leziz hem yumuşak sarmalar için tek gereken meğer buymuş
Yaprak sarma pişirirken birden fazla doğal yöntemden yardım alabilirsiniz. Yaprak sarmanın yanmaması ve dibine tutmaması için pişireceğiniz tencerenin dibine yaprak sermek yardımcı olacaktır.
Yaprak sarmanın tam kıvamında lezzetli şekilde pişmesini istiyorsanız kısık ateşte 40 dakika kadar pişirmek yardımcı olacaktır. Ayrıca yaprak sarma pişirirken yaprakların üzerine sıcak su ve zeytinyağı eklemek de daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlayacaktır.
Yaprak sarmanın lokum gibi pişmesi için sarmaların üzerine limon dilimleri yerleştirebilirsiniz. Limon dilimi ile piştiğinde yaprak sarmanın çok daha yumuşak hale geldiğini göreceksiniz.