Tuz Gölü'nde kuraklık tehlikesi: Suyun çekilmesiyle kuşlar bölgeye uğramaz oldu

Türkiye’nin en büyük ikinci gölü Tuz Gölü'nü kuraklık vurdu. Ülkenin yüzde 70 tuz ihtiyacını karşılayan gölde, yalnızca 9 bin hektarlık tuzlu su alanı kaldı. Son 30 yılda bölge halkının yerel yöntemlerle yaptığı tuz hasadı bu yıl gerçekleşemedi.

Son Güncelleme:

Kuraklık Tuz Gölü'nü de vurdu, bölgenin hayat kaynağı göl her geçen gün küçülüyor. Türkiye’nin ikinci büyük gölü ve flamingo cenneti olan Tuz Gölü şu sıralar kuraklık ile boğuşuyor. Göl kuraklığın etkisiyle kilometrelerce çekildi. Günden güne kuruyan gölde tuz da azaldı.

Son 35 yılda yüzde 90 oranında kuruma yaşayan Tuz Gölü'nde bu yıl ilk defa tuz hasadı yapılamadı. Türkiye'nin tuz ihtiyacını karşılayan göl kuraklık alarmı veriyor. Gölde çeyrek asır önce 92 bin hektarlık alanda var olan su şu an 9 bin hektara kadar çekilmiş durumda.

Bölgenin can suyu olan bölgede kuraklık diğer canlıları da olumsuz etkiliyor. Azalan su nedeniyle gölün ev sahipliği yaptığı yüzlerce kuş türü kendilerine başka rotalar çiziyor. Bölgedeki canlı türleri de yıldan yıla azalıyor.

HÜRJET'in ikinci prototipi yeni boyasıyla gökyüzünde Şehit Bebek ve Çocuk Oyuncak Kütüphanesi açıldı Malatya'da “torbacı” operasyonu: 6 tutuklama Çubuk'ta üniversite öğrencileri için kermes Otobüs su ile doldu, yolcular koltuğa çıktı İstanbul'da trafik durma noktasına geldi! Haber Global ekibi yoğunluğun yaşandığı noktada