İkinci el araçta e-Devlet dönemi: Online araç satışlarında sahte ilanların önüne geçiliyor

İlan siteleri üzerinden yapılan ikinci el araç satışlarında yeni dönem başlıyor. Yeni düzenlemeyle aracını satması için galeriye vermek isteyen kişiler, e-Devlet üzerinden bildirmek zorunda olacak. İlana koymadan, galericiye vermeden önce TC kimlik numarasıyla doğrulama yapılacak.

Son Güncelleme:

İkinci el araç satışlarında oyunun kuralları değişiyor. Artık ilanlar tüketiciyi aldatmayacak. Çünkü resmiyete dökülecek. Önce e-Devlet üzerinden kimlik numarasıyla doğrulama yapılacak. Örneğin aracınızı satmak istiyorsunuz ve bunu da bir aracı kullanarak yapmak istiyorsunuz yeni düzenlemeyle e-Devlet'ten belirtmek zorundasınız ve bundan sora bütün aşamalar resmiyete bağlanmış olacak.

Yeni düzenleme galericileri ve araç sahiplerini ilgilendiriyor. Aracını satmak isteyen kişi e-Devlet üzerinden “araçlarım” bölümüne girecek. Ardından aracı seçecek ve satıcıyı yetkilendirecek. Ardından satıcı devreye girecek ve araç sahibinden yetki almayan hiçbir satıcı, aracı online olarak ilana çıkaramayacak.

İlanlar, sitede “doğrulanmış ilan” olarak çıkacak ve yılbaşından itibaren sadece doğrulanmış ilanlar yer alacak. İlan sitelerinde araç kendi fiyatından uyguna konulunca talebi çok oluyordu. Kapora yatırılıyordu ancak kaporadan sora satıcı bulunamıyordu. Artık bunun önüne geçilecek.

Edirne'de ot yangını: TEM bir süre kapalı kaldı Piknik yapan aile tilkiyi de ihmal etmedi Makas atarak trafiği karıştırdı! Sosyal medyadan paylaştı Tırın dorsesi alevlere teslim oldu 10 dakikada 15 metre börek yedi, altınları kazandı Ordu'da dağ kızağı heyecanı: 500 bini aşkın ziyaretçi