Ortaokul öğrencilerine yeni karneler geliyor... Artık sadece dersler önemli olmayacak

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrenci karnelerinde değişikliğe gidiyor. Bundan böyle öğrenciler yalnızca ders notlarıyla değil, sosyal faaliyet katılım oranlarıyla da değerlendirilecek.

Son Güncelleme:

Ortaokul öğrencileri için yeni dönem başlıyor. Öğrencilerin karnelerine yeni değerlendirme kriterleri geliyor. Artık yalnızca sınav sonuçları değil sosyal faaliyetlere katılım da karnede görülebilecek. İçerikle birlikte karnelerin tasarımı da değişecek. Okul içi ve dışında gerçekleştirilen sosyal etkinlikler, karnelerde "bilimsel", "kültürel", "sanatsal", "sportif" etkinlikler ve "toplum hizmeti" olmak üzere 5 ana başlıkta değerlendirmeye alınacak. Öğrencilerin sosyal etkinlikleri karnelerinde, "katılım", "ürün ortaya koyma", "performans gösterme" ve "derece alma" şeklinde 4 ana düzeyde işlenecek.

Ayrıca sosyal etkinlikler gerçekleştirildiği yere göre de "okul içi", "okullar arası", "ilçe geneli", "il geneli", "bölgesel", "ulusal" ve "uluslararası" olarak değerlendirilecek. Öğrencilerinin öğrenim hayatları boyunca yaptıkları tüm sosyal etkinlikler E-Okul'daki resmi kayıtlardan takip edilebilecek. Böylece öğrenciler sadece ders notlarıyla değil, sosyal faaliyetleriyle de ön plana çıkabilecek. Öğrenciler yeni karneleriyle bu dönem sonunda buluşacak.

Başakşehir'de babadan oğluna "test" dayağı: Kısa sürede çözdüğüne inanmadı 'Change-oto' yapan çeteye yönelik operasyonda 11 şüpheli adliyede Belediye başkanı ve oğlundan husumetlilerine meydan dayağı FPV pilotunun çektiği görüntüleri izleyen vatandaşın korkusu güldürdü Kaşla göz arası hırsızlık: Emekli vatandaşın 7 bin lirasına göz diktiler Düşen uçakta hayatını kaybeden Emir Gülal Nalcı son yolculuğuna uğurlandı