Meteoroloji uyardı! Çok kuvvetli sağanak ve rüzgar geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü birçok il için sağanak yağış, zirai don ve fırtına uyarısında bulundu. Meteorolojiden yapılan açıklamada vatandaşlar sel baskınlarına ve taşkınlara karşı uyarıldı.

Son Güncelleme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre yurdun birçok kentinde sağanak yağış, kuvvetli fırtına ve zirai don etkili olacak. Yapılan açıklamada vatandaşları sel baskınları ve taşkınlar konusunda dikkatli olunması gerektiği konusunda uyaran Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların İstanbul ve çevresinde de etkili olacağını belirtti. 

Yurdun büyük bir bölümünde etkili olması beklenen sağanak yağış 25 Eylül Cumartesi akşam saatleri itibarıyla Rize ve Artvin illerinin kuzeyinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli bir şekilde etkisini gösterecek. Yüksekliğin artmasıyla birlikte Doğu Karadeniz illerinde yağışların yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü kuvvetli yağış, karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar beklenen illerde vatandaşları olası heyelan, yıldırım, kuvvetli rüzgarın etkisiyle oluşabilecek olumsuzluklar gibi konularda uyardı. 

25 Eylül sabah saatlerinden itibaren Orta ve Doğu Karadeniz illerinde rüzgarın kuvvetli eseceği ve bu sebeple gündelik hayatta bazı olumsuzluklar meydana gelebileceği konusunda da vatandaşlar uyarıldı. 

26 Eylül Pazar sabah saatlerine kadar tarımsal faaliyetlerin devam ettiği Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz iç kesimleri, iç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da ise  zirai don olayı olacağı tahmin ediliyor. Bu nedenle üreticiler başta olmak üzere tüm vatandaşlar için uyarı yapıldı.

Kaynak: Diğer

Sonraki Haber