Kızartma yaparken yağ sıçramasına son! Kızartma yaparken bu yöntemi kullandığınızda asla yağ sıçramıyor
Kızartma hazırlarken kızartacağımız gıdaların ıslak olmamasına dikkat etmemiz gerekiyor. Aksi takdirde su kızartma yağı ile tepkimeye girecek ve yağın sıçramasına neden olacaktır. Kızartma hazırlarken eğer gıdaları yıkıyorsak mutlaka kızartmadan önce kurulamamız gerekiyor.
Gıdaları kızartırken aynı zamanda yağın sıcaklığı da oldukça önemli. Yağ sıçramadan kızartma hazırlamak için yağ sıcaklığının 180 dereceden çok olmaması gerek. Bu nedenle kızartma yağının derecesini ölçmelisiniz. Eğer bu işlem için uygun bir eşyanız yoksa tavaya ekmek ya da tuz bırakarak test edebilirsiniz. Yağ köpürüyorsa sıcaklık uygun seviyeye yükselmiş demektir.
Eğer donuk bir gıda kızartacaksanız bu durumda gıdayı birkaç dakika oda sıcaklığında bırakıp daha sonra kızartmak sağlıklı olacaktır. Böylelikle çözünen buzların neden olduğu yağ sıçramasından korunabilirsiniz.