Kızartma yaparken yağ sıçramasına son! Kızartma yaparken bu yöntemi kullandığınızda asla yağ sıçramıyor
Sebzeleri ve diğer yiyecekleri kızartarak tüketmek istediğimizde bazen kızaran gıdalardan yağ sıçradığına şahit oluruz. Kızgın yağın sıçraması eşyalarda yağ lekesine ve cildimizde yanıklara neden olabileceğinden kızartma hazırlarken dikkat etmek gerekiyor.
Son Güncelleme:
Kızartma hazırlarken tavaya ilk olarak yağı koyduğumuz ve yağın ısınmasını beklediğimiz için bazen ufak sorunlar ile karşı karşıya kalabiliriz. Kızartma tavasındaki yağ fazla ısındığı zaman sıçrayabilir. aynı zamanda kızarttığımız gıdaların içerisindeki su yağ ile tepkimeye de girebilir ve bu durum yağ sıçramasına neden olabilir.
Kızartma hazırlarken sıçrayan yağ hem mutfaklarımızın temizliğine hem de cildimize zarar verebilir. Hem evlerimizin temizliğini hem de cildimizi korumak için kızartma yaparken dikkat etmemiz gereken bazı durumlar bulunuyor. İşte kızartma hazırlarken yağ sıçramasını önlemenin püf noktası: