Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakı'nın adayı hakkında ne düşünüyor?

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun son açıklamaları siyasetin değişmez gündemi 'Millet İttifakı'nın adayı kim olacak?' tartışmalarını yeniden gündeme getirdi.

Son Güncelleme:

Türkiye yüreğini dağlayan orman yangınları ve sel afetlerinden sonra tekrar siyaset gündemine döndü. Gündemde seçim barajının düşürülmesi sıcaklığını korurken 'Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?' sorusu da yine gündeme geldi. Bu sorunun bu kez gündeme gelmesinin sebebi CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları.

Kılıçdaroğlu dün FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlarken adaylık konusunda, “Bir araya geleceğiz, ilkeleri konuşacağız adayımız budur veya birden fazla adayımız olabilir" ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu yaklaşık son bir yıldır erken seçim çağrısı yapıyor, aynı zamanda ittifakın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusunda da beyanatlarda bulunuyor. Gazetecilerin en çok merak ettiği konulardan biri kendisinin aday olup olmayacağı.

'YARIŞI KAZANACAĞIMDAN EMİNİM'

Haber Global ekranlarında Buket Aydın’ın sunduğu Koltuk programına 9 Nisan’da konuk olan Kılıçdaroğlu, eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan ile adaylık yarışına girerse bu yarışı kazacağından emin olduğunu söylemişti.

Kılıçdaroğlu 2 Ağustos’ta Sözcü Gazetesi’ne verdiği bir mülakatta da, “Millet ittifakı derse ki ‘Siz aday olun’ kabul ederim” değerlendirmesinde bulunmuştu. Fakat Kılıçdaroğlu Millet İttifakı içerisinde adaylık hakkında fikir birliği olacağını ve bunun tartışılacağını da sözlerine ekledi.

AKŞENER: ADAYLIĞI HAKKIDIR

Millet İttifakı’nın ortağı İYİ Parti Lideri Meral Akşener de Kılıçdaroğlu’nun adaylığı hakkında bir yurt gezisinde açıklamalarda bulundu. 12 Temmuz tarihinde konuşan Akşener, “Birincisi Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusu elbette hakkıdır, elbette saygı duyulması gereken bir durum” ifadelerini kullandı.

Akşener Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağına ilişkin acele etmemek gerektiğini de ifade ederken, “Millet İttifakı kaç partiden oluşacak, onu biliyor muyuz? Ben İYİ Parti Genel Başkanı olarak bilmiyorum. Bu telaşı anlayabilmiş değilim ben. Biz Gelecek Partisi ve Deva Partisi'nin Genel Başkanları aday mıdır değil midir ben bilmiyorum, sonra belediye başkanlarımız aday olacak mı bilmiyoruz” demişti.

CHP Lideri adaylık konusunda partinin nabzını tutuyor. Fotoğraf: Anadolu Ajansı

KILIÇDAROĞLU: BAŞKANLAR DEVAM ETMELİ

Millet İttifakı’nın adayları arasında İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye başkanlarının ismi de geçiyor. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın bir dönem daha görevlerine devam etmesini istiyor ve bunu kamuoyu önünde de dillendiriyor.

YAVAŞ: KILIÇDAROĞLU'NUN İRADESİ DIŞINDA BİR ŞEY YAPMAM

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Millet İttifakı’nın seçimi kazanması durumunda ortaya koyacağı siyasi modelde Cumhurbaşkanlığı’nın çok önemli bir görev olmadığı görüşünde.

Yavaş Habertürk TV’de Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtlarken, “Benim Kemal Kılıçdaroğlu’nun iradesi dışında bir şey yapmam mümkün olmaz. Sayın Genel Başkan beni parti içindeki muhalefete rağmen (büyükşehire) aday yaptı” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Yavaş, Cumhurbaşkanlığı konusunda isminin geçmesinden gururun okşandığını ancak bu tartışmaların hizmet motivasyonunu bozduğunu söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan olası adaylığı konusunda yakın zamanda bir açıklama gelmedi. 

Sonraki Haber