İşte yumurtaların çatlamasını engelleyen altın tüyo! Aslında çatlatmadan haşlamak için tek malzeme yetiyormuş

Yumurtanın en sağlıklı hali olarak bilinen haşlama yöntemi her ne kadar basit görülse de kendine has bazı incelikleri vardır. Yumurta haşlarken kabukların çatlamasını önlemek için bazı doğal yöntemlere başvurabilirsiniz.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

En sağlıklı besinler arasında yer alan yumurtanın birden fazla pişirme yöntemi bulunur. Kızartma, sahanda, omlet ve haşlama gibi farklı çeşitleri olan yumurtanın besin değerlerini koruyarak sağlıklı bir şekilde tüketilmesi için ise haşlanması tavsiye ediliyor.

Ancak yumurtayı haşlarken de dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunuyor. her ne kadar dışarıdan bakılınca basit bir işlem gibi görünse de yumurta haşlamak bilinenden daha zordur. Yumurta kabuklarının su içerisinde çatlamadan haşlanmasını sağlamak için bazı doğal yöntemlerden yardım almak gerekiyor. İşte yumurtaları kabuklarını çatlatmadan haşlamanın püf noktası: