İşte yumurtaların çatlamasını engelleyen altın tüyo! Aslında çatlatmadan haşlamak için tek malzeme yetiyormuş

Yumurta kabuklarının haşlanma esnasında çatamamasını sağlamak için bilmeniz gereken bazı tüyolar bulunuyor. Öreğin yumurtanın dolaptan çıkarıldığı anda direkt pişirilmeye başlaması soğuktan sıcağa geçen kabuğun çatlamasına neden olacaktır. Bunun yerine yumurtayı 10 dakika kadar oda sıcaklığında bekletmek daha sağlıklıdır.

Bunun yanı sıra yumurtanın direkt olarak kaynar suya konulması da doğru değildir. Suyu ocağa alacağınız zaman yumurtaları da suya bırakın. Böylelikle yavaş yavaş su ısındıkça yumurta da bu duruma uyum sağlayacaktır ve kabuğu çatlamadan haşlanacaktır. 

Ayrıca yumurtaların haşlanırken çatlamasını önlemek için suyun içerisine tuz da ekleyebilirsiniz. Haşlama suyuna 1 çay kaşığı tuz eklediğinizde yumurta kabukları pişme esnasında sertleşip çatlamaz. Aynı zamanda bu yöntem yumurta kabuklarının olayca soyulmasına da imkan tanımaktadır.