İstanbul Boğazı'nın yunusları aç kaldı

İstanbul Boğazı'nın yunusları açlık, deniz kirliliği ve su altı gürültüsü gibi nedenlerden strese girdi. En çok görülen türler arasındaki "afalinalar" zayıfladı. Sayıları da azaldı.

Son Güncelleme:

Deniz trafiği, su altı gürültüsü ve kontrolsüz balık avcılığı. İstanbul'un yunusları strese girdi. Açlıktan zayıflayan afalina türünün sayısı da azaldı.

Türkiye, Akdeniz, Ege, Marmara ve Karadeniz sularında bilinen 10 yunus ve balina türüne ev sahipliği yapıyor. Deniz Memelileri Araştırma Derneği de bu türler üzerinde bilimsel araştırmalar yapıyor. Araştırmalara göre özellikle Akdeniz Bölgesi yunus ve balina türleri bakımından oldukça zengin ancak bu türler tehdit altında.

Sadece yunus türleri değil, denizlerdeki balinaların sayıları da her geçen gün azalıyor. En büyük sebep ise deniz trafiği ve kıyılardaki yapılaşma.

13 gündür aranan Rojin Kabaiş'in yeni görüntüleri ortaya çıktı! Önce tehdit ettiler sonra kurşunladılar! Suç makinesi oto hırsızları yakalandı: 3 kişi tutuklandı Tabuttan ses gelince ölmediği anlaşılan vatandaşın nabzının attığı görüntüler ortaya çıktı İlaç hırsızları kamerada Hatasını fark etti, düzeltip kameraya işaret yaptı