Herkes bu şekilde pişiriyordu ama bakın nasıl zararlı çıktı! Soğanı yağda kavuranlar çok üzülecek

Sağlıklı gıdaların pişirilmesi aşamasında yapılan bazı hatalar gıdaların sağlıklı yapısını kaybetmesine neden oluyor. Bilinen en sağlıklı gıdalardan biri olan soğanın yağda kavrularak pişirilmesi de bazı zararlara neden oluyor.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Soğan içerisinde barındırdığı sağlıklı bileşen ve vitamin değerleri sayesinde vücudumuzu koruyan besinlerdendir. Yemeklere kattığı roma ile sıklıkla kullanılan soğanın hem tadı hem de faydalarından yararlanmak için ise soğanın düzgün şekilde pişirilmesi gerekir. Soğanın yemeklerde kullanılması esnasında kavurma yöntemini kullananlara ise kötü haber geldi.

Menemenlerden fırın yemeklerine pek çok farklı tarifte kullanılan soğanın yağda kavrulması aslında bilinenin aksine çok zararlı bir tüketim şekli. Soğan tüketiminde yapılan bu hata bazı zararlara neden oluyor. İşte soğanı kavurarak tüketmenin neden olduğu zararlar: