Herkes bu şekilde pişiriyordu ama bakın nasıl zararlı çıktı! Soğanı yağda kavuranlar çok üzülecek
Soğanın içerisinde bulunan doğal antioksidan ve besin değerlerinden yararlanmak için en sağlıklı tüketim şekli soğanın çiğ olarak tüketilmesidir. Soğanın kavrulması ise içerisinde bulunan besin değerlerine zarar verir.
Uzmanlara göre soğanın yağda kavrulması esnasında yağ yanıyor. bu da kanserojen maddelerin ortaya çıkmasına neden oluyor. Ayrıca yüksek ısıda yağ içerisinde kavrulduğu zaman soğanın içerisinde bulunan C vitamini yüksek sıcaklıklarda parçalanarak kayboluyor.
Ayrıca soğanda bulunan antioksidanlar da yüksek sıcaklıklarda kaybolabiliyor. Bu durumların önüne geçmek için ise soğanın çiğ şekilde tüketilmesi tavsiye ediliyor.