Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (7 Şubat 2023)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Son Güncelleme:

Görüntüler dikkat çekti... Marmara Depremi'nden sonra zorunlu kılınan nervürlü demirler neden hayati?

Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki büyük deprem, ocaklara yangın düşürürken afette binlerce binanın yıkıldığı da resmi açıklamalarda ifade edildi. Yıkılan bazı binalarda kullanılan malzemelerin yetersizliği dikkat çekerken akıllara 99 Depremi'nden sonra zorunlu kılınan nervürlü demirler geldi...

 İstanbul'daki hemşehri dernekleri teyakkuzda! Neye ihtiyaçları var?

Depremden etkilenen bölgelerin İstanbul'da bulunan hemşehri dernekleri, depremlerin ardından teyakkuza geçti. Var güçleri ile seferber olan dernekler, yardım TIR'larını şehirlere ulaştırmaya başladı. Peki, derneklerin çalışmaları ne durumda, ihtiyaçları neler? Yetkililer ile konuştuk.

Türkiye'de en son ne zaman milli yas ilan edildi? Yakın tarihte 7 günlük bir milli yas yok...

Türkiye, Kahramanmaraş depremlerinde kaybettiklerinin yasını 7 gün tutacak. Geçmişte devlet insanlarının vefatının yanı sıra doğal afetler, kazalar ve terör saldırılarının ardından milli yas tutuldu. Ancak yakın tarihte 7 günlük bir milli yasa rastlanmıyor.

 2 levha ve 3 fay hattı kesişiyor | 10 Ocak 1901’de Kahramanmaraş’ta...

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki deprem Türkiye'yi yasa boğdu. Kahramanmaraş çok uzun yıllardır büyük depremler yaşıyor. Coğrafi konumu oldukça kritik... Peki bunun sebebi ne? 1901'den yana kaydedilirken ölçümler bize ne söylüyor?

Sonraki Haber