Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (29 Haziran Çarşamba)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Son Güncelleme:

Nerede, hangi branşta doktor eksiği var?

Türk Tabipler Birliği'nin verilerine göre; 2021 yılında bin 405 sağlık çalışanı 'iyi hal belgesi' alarak yurt dışına gitti. Bu durum ve özel sektöre kayışlar kamuda uzman doktor eksikliğine neden oluyor. Peki Türkiye'deki illerde durum nasıl? Hangi ilde, hangi branşta sağlık çalışanı eksiği var?

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyesi olması birlik için ne anlama geliyor? Kuzey Kutbu ve Baltık Denizi...

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından sınırlarını güvenlik altına almak isteyen Finlandiya ve İsveç NATO'ya katılım başvurusunda bulundu. Türkiye taleplerinin karşılanması sonucu bu iki ülkeye yeşil ışık yakarken, adayların NATO üyeliği Baltık Denizi ve Kuzey Kutbu için başka bir anlama geliyor.

Peki ya Almanya'dan göçenler?

Almanya Avrupa'nın en fazla göç alan ülkelerinden biri ancak Almanlar da çalışmak veya okumak için farklı ülkelerin kapısını çalabiliyor. 1972 yılından bu yana nüfusunu sadece 4 milyon artırabilen ülkenin son göç rakamlarına bir göz atalım.

Seni uzaktan sevmek arkadaşlıkların en güzeli...

Daha yakın ilişkiler kurmanın arkadaşlar arasına fiziksel mesafe koymaktan geçtiğini düşünenlerin sayısı günbegün artıyor. Peki, uzak mesafeli arkadaşlıklar yaşamak gerçekten ilişkilerimizi besliyor mu?

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber