Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (28 Ocak Cuma)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Son Güncelleme:

Fark ettiniz mi, İstanbul sokaklarındaki çiçekçiler azaldı! Peki neden?

Taksim, Beşiktaş ve Kadıköy gibi semtlerdeki seyyar çiçekçilerin sayısı azaldı. Artan döviz kuru ve bir gülün fiyatının 30 TL'ye dayanması çiçekçilerin sayısını eksiltti. Yılların dükkanları kapandı, iki yılda İstanbul sokaklarındaki çiçekçilerin sayısı yüzde 15 eksildi.

Kırmızı et ve süt fiyatları önümüzdeki dönemde nereye doğru gidiyor?

Kırmızı ete son bir yılda yüzde 60, süte ise yüzde 70'ten fazla zam geldi. Bu yıl yaşanan ücret artışları ile birlikte bu ürünlerin fiyatlarının seyri merak ediliyor.

Covid-19 temaslılarının serüveni: Tarihler ve değişimler... Nasıl Eylül 2021'e döndük?

Pandemi sürecinde karantina süreleri dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye'de de zaman zaman değişti. Bu süreler uzadı, kısaldı... Gelinen noktada ise yeniden iki doz aşı karantinaya girmemek için yeterli oldu. Peki bu süreler ne zaman ve ne koşullarda değişti?

114 yıl sonra tarihe geçti! Meğer sporcuymuş...

1900'lerin başında Londra'da vatmanlık yapan Louis Bruce, ülke tarihinin ilk siyah vatmanlarından biri olarak Birleşik Krallık tarihine çoktan girmiş bir insan. Ancak Bruce aynı zamanda bir sporcuymuş. Hatta ülke tarihinin ilk olimpik sporcusu! Bu gerçek şans eseri ortaya çıktı. Ama nasıl?

Neden kanepede uyuyakalmak bazı insanların alışkanlığı?

Gece kanepede uyuyakalan insanların uyku kalitesinin bozulduğu ve üretkenliklerinin etkilendiği ortaya çıktı. Peki gece kendimizi yatağa atacak o son hamleyi neden bazen yapamıyoruz?

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber