Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (27 Eylül Pazartesi)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Son Güncelleme:

Ev ödevi öğrencinin fazla mesaisi mi bir tekrar yöntemi mi?

Bazı aileler çocuklarının okuldan sonra ev ödevlerine boğulmasından şikayetçi. Kimi öğretmenler ödev vermediklerinde öğrencinin tekrar yapmadığını söylüyor. Nasıl bir denge olmalı?

Ev sahibiniz size 'Almanya'dan oğlum gelecek' derse bir durup düşünün

Son günlerde bazı emlakçıların kiracıları evden tahliye edip yerine daha yüksek kira ödeyecek kişileri oturtmaya çalıştığı dedikoduları dolaşıyor. Kiracılar müsterih olun, yasalar yanınızda!

Almanya bu kadar büyük bir meclisi ne yapacak?

Almanya demokrasisi temsilde dengeyi sağlamak için görece az oy alan partilere bile Meclis'te önemli sayıda milletvekili veriyor. Bu sebepten dünyanın en kalabalık ikinci meclisine sahipler. Son seçimlerle vekil sayısı biraz daha büyüdü. Ayda hatırı sayılır da bir maaş alıyorlar.

Alışkanlıklar değişiyor! Et ve kahve nasıl lüks olacak?

Yeme-içme alışkanlıklarının değişmesinin yanı sıra küresel ısınma da hangi gıdaların lüks olacağını belirleyen faktörler arasında. Buna göre gelecekte kırmızı ete ve kahveye veda etmemiz gerekebilir. Uzmanlar çok uzak olmayan bir gelecekte değişimin yaşanacağını söylüyor...

79 yaşındaki adam nasıl 'zirvede' kaldı?

Bu haberi okuduktan sonra üşendiğiniz koşu bandına tekrar çıkmak isteyebilirsiniz. 79 yaşındaki Bill Burke 67 yaşına geldiğinde dünyanın en yüksek zirvelerine tırmanmıştı. Asla yorulmayan bu adamın sırrı basit: Disiplin, disiplin, disiplin.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber