Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (25 Nisan Pazartesi)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Son Güncelleme:

Vakalar azaldı ama 'hastane fobisi' sürüyor... 'Yerleşip kaldı!'

Pandeminin en yoğun olduğu iki senede virüs korkusuyla insanların rutin kontrollerini aksatmaları zaman zaman gündeme gelmekteydi. Peki bu korku sürer mi? Vakaların ve can kaybı sayısının azaldığı bu dönemde "hastaneye gidememe korkusu" geleceğe taşınır mı?

Virüs çıktığı yere nasıl geri döndü? 'Sıfır tolerans' politikası...

Koronavirüsün ilk görüldüğü Çin, uzun süredir 'sıfır tolerans' politikasıyla vaka sayılarını oldukça düşük tutuyordu. Vaka sayıları 2021 sonunda tekrar tırmanışa geçti. Ülkenin en büyük şehri Şanghay'da sokağa çıkma yasakları devam ediyor. Çin Wuhan'da yılbaşı partilerinden bu noktaya nasıl geldi?

Dünyanın son çaresi: Tohum depoları

Dünyanın kaynakları her geçen gün azalırken yarın öbür gün bütün geleceğimiz bir avuç tohum bulmaya bağlı olabilir. Bunu düşünen bilim insanları yıllardır tohum bankalarında tarımsal mirasa sahip çıkıyor.

Marine Le Pen kaybetti ama güçlendi! Ya kazansaydı? 'Kâbus senaryosu...'

Fransa'daki seçimin galibi Macron oldu. Seçimi kaybeden Marine Le Pen ve aşırı sağ cephe ise oylarını artırmaya devam etti. Le Pen "Sonuçlar bir zaferdir" diyor. Peki bu ne anlama geliyor? Fransa'da aşırı sağın giderek güçlenmesi bölge ve Türkiye için ne anlama geliyor? Le Pen kazansaydı ne olurdu?

Fransa'da zafer yeniden Emmanuel Macron'un! Sonuç Türkiye'yi nasıl etkiler?

Emmanuel Macron, 2017'nin ardından bu seçimde de Marine Le Pen'i geride bıraktı ve sandıktan zaferle ayrıldı. Fransa'da 20 yıl sonra Chirac'ın ardından ilk kez bir cumhurbaşkanı ikinci dönemine giriyor ancak dikkatler aşırı sağın yükselen oylarında. Peki sonuç Türkiye'yi nasıl etkiler?

Bayern Münih üst üste 10. kez şampiyon ama... 'Başarıdan uzak bir sezon'

Bundesliga'da yine şampiyon değişmedi ve Bayern Münih, üst üste 10. kez şampiyonluk ipini en önde göğüsledi. Bu beş Avrupa liginde bir ilk. Ancak bu sezon Bayern Münih için başarılı olmaktan epey uzak... Peki ne zamandır şampiyonluk başarısızlık oluyor? Bu da Bayern'in laneti olsa gerek...

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber