Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (24 Şubat Perşembe)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Son Güncelleme:

Eski Kiev Büyükelçisi ile 6 soru 6 cevap | Bundan sonra ne olacak?

Rusya Ukrayna'yı bombalıyor. İki ülke de Türkiye için vazgeçilmez bir partner? Peki bundan sonraki süreçte dünya ve Türkiye için neler olabilir? 2009-2011 yılları arasında Kiev Büyükelçiliği görevini yapan emekli Büyükelçi Ahmet Bülent Meriç yanıtlıyor.

Rusya'nın ekonomisi nasıl? Ne kadar dövizi var?

Batı, Rusya'ya yaptırımlarını açıklarken gözler Rusya ekonomisine çevrildi. Ülkede dolar rekor kırarken Merkez Bankası müdahale sinyali verdi. Rusya ekonomisi yaptırımları atlatabilir mi? Merkez Bankası'nın rezervleri ne durumda?

Rusya'nın Ukrayna'yı vurması yeni dünya düzeni hakkında ne söylüyor?

Amerika'nın Irak ve Afganistan operasyonlarının ardından ülkesine yönelmesi dünyada yeni dengelerin oluşmasına sebep oldu. Rusya ve Çin ortaklıklarını stratejik seviyeye taşırken, kurulan yeni dünya düzeni Ukrayna krizi ile iyice ortaya çıktı. Yeni dengeler ne söylüyor?

Merkel'siz Avrupa tarihi bir sınav veriyor... Putin Avrupa Birliği liderlerini nasıl görüyor?

Almanya'nın eski başbakanı Angela Merkel döneminde Avrupa'daki en büyük siyasi güç unsurları arasında görülüyordu. Almanya'nın yeni yönetimindeki herkes bulundukları göreve ilk kez geldi ve karşılarında Putin ile tarihi bir kriz buldular. Macron'un diplomasi için atakları sonuçsuz kaldı.

Rusya Ukrayna'ya saldırırken Çin bu işin neresinde?

2014 yılında Rusya'nın Kırım'ı ilhakını tanımayan Çin, bugün en sıkı müttefiki ile arasını bozacak bir açıklama yapmadı. Çin'in Ukrayna ile de önemli ilişkileri bulunuyor. Beijing yönetiminin kafasında ne var?

Ukrayna'daki Türkler anlatıyor...

Haber Global'e konuşan Türk vatandaşları Ukrayna'da yaşadıklarını anlattılar. Dışişleri Bakanlığı vatandaşlar için bir tahliye planının hazır olduğunu açıkladı.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber