Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (21 Şubat 2023)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Son Güncelleme:

İstanbul'un kıyılarındaki dolgular olası depremde nasıl etkilenir?

İstanbul'da sahil kesimlerinin olası bir depremde iç kesimlere nazaran daha kırılgan olduğu yıllardır biliniyor. Özellikle İstanbul'un Marmara Denizi kıyılarının doldurulmasıyla şehirde dolgu alanları hızla arttı. Peki bu dolgu alanları olası bir İstanbul depreminden nasıl etkilenir?

Mobilyaları sabitlemenin maliyeti ne? 'Baza başlığı bile...'

Kahramanmaraş depremlerinin ardından evlerdeki mobilyaların sabitlenmesinin önemi yine gündeme geldi. Çünkü bu önlemler ölümcül yaralar almayı engelliyor. Dolap sabitleme aparatları 30 liradan satılırken, İstanbul'da bazı firmalar bu hizmet için 450 TL'den başlayan fiyatlar talep ediyor.

Hatay sallanmaya devam ediyor! Bölgedeki enerji boşaldı mı? İmar faaliyetleri nasıl sürdürülebilir?

Türkiye büyük felaketten sonra yaralarını sarmak isterken Hatay büyük bir depremle daha sallandı. Bölgedeki sismik enerjinin boşalıp boşalmadığı hala merak edilirken, bu atmosferde imar çalışmalarına teknik olarak nasıl başlanacağı merak ediliyor.



Sonraki Haber