Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (19 Ekim 2022)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Son Güncelleme:

ABD'li generaller Suudi Arabistan'da, İngiliz pilotlar Çin'de! Neden bu ülkelerde çalışıyorlar?

Batılı ülkelerin ordularındaki emekli askerler, Orta Doğu ve Çin'de iş buluyorlar. ABD ordusundan emekli subaylar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde danışmanlık yaparken 30 emekli İngiliz pilot da Çinli meslektaşlarını eğitiyor. Her bir asker ortalama 200 bin dolar para kazanıyor.

Asgari ücret ne kadar olacak? Kulislerde konuşulan rakamlar ne?

Türkiye'de herkes asgari ücreti bekliyor. Açıklanacak rakam sadece mavi yaka çalışanları değil, diğer ücretleri de etkileyecek. Bakan aralık ayını işaret ediyor. İş dünyası beklemede. Merkez Bankası Beklenti Anketi yıl sonu enflasyonunun yüzde 70'e yakın olmasını öngörüyor.

İtalya'da ipler yine Berlusconi'nin mi elinde? 'Ağırlığı oyunun ötesinde...'

İtalya'da seçimden Giorgia Meloni liderliğindeki aşırı sağcı İtalya'nın Kardeşleri zaferle ayrılsa da hükümet kurma sürecinde sağ ittifakın tüm parçalarıyla denklemde kalması önemli. Kulislerde ise eski Başbakan Berlusconi'nin söz konusu ortaklığı bozabileceği konuşuluyor. Peki neden?

Ukrayna’da Kamikaze ittifakı! Savaşa etkisi ne olur?

Rusya, Kiev'de İran yapımı kamikaze İHA'ları kullanmaya başladı. İran bu durumu yalanlarken Rusya'dan yanıt gecikmedi. İki ülke de İran yapımı İHA kullanıldığını inkar etse de batının şüphesi yok. Peki Kamikaze İHA'ların etkisi ne olur?

Antrenör takımı

Jorge Jesus, Fenerbahçe'de bir antrenör takımı yarattı. Takımdaki oyuncuların hiçbir bahanesi yok. Beşiktaş'ta Ismael biraz gözden düşmüş gibi. Galatasaray'da kaza 'geliyorum' dedi.

Kaynak: Web Özel

Sonraki Haber