Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (16 Ağustos Pazartesi)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın ?

Son Güncelleme:

Afganistan fiyaskosu Joe Biden hükümeti ve ABD için ne anlama geliyor?ABD, Afganistan'dan resmen çıkarken Taliban büyük bir süratle tüm ülkeye hakim oldu, sonunda da rahatlıkla başkent Kabil'e girdi. Peki 20 yıllık işgal sürecinin ardından ABD'nin çekilme kararı Biden hükümeti için ne anlama geliyor? Bu fiyaskonun faturası kime çıkar?

Afganistan'da kim kimdir?Ve başkent Kabil Taliban'da. Afganistan hükümetinin resmi olarak günler içinde Taliban rejimine teslim olması bekleniyor. Peki ülkede kim kimdir? Katar'daki Baradar ne yapacak? Taliban lideri Ahundzade neden yıllardır yüzünü göstermiyor?

Selden sonra yeniden inşa projeleri nasıl olmalı?Türkiye Kastamonu, Rize ve Artvin'deki sel felaketlerinde yaşamını yitiren vatandaşların yasını tutuyor. Bu ölümlü olaylardan sonra dere yataklarına inşaat yapılması yeniden gündeme geldi. Peki sel sonrası bir yenileme projesi nasıl olmalı?

Gün yüzü görmeyen ülke: Haiti2010 yılında 220 bin insanın hayatını kaybettiği depremin yaralarını henüz saramayan Haiti bir başka depremle daha sallandı. Geçen ay devlet başkanının öldüğü ülkede asayiş büyük sorun. Yardım dernekleri bölgeye inmeye zor cesaret ederken gurbette yaşayan Haitililer sinir krizleri geçiriyor...

Avukatınızın bir robot olmasını ister miydiniz?Teknoloji her geçen yapay zekaları hayatımıza daha fazla entegre ediyor. Yapay zeka ve makine öğrenmesi, bir robotun size avukatlık etmesine kadar ilerleyebilir mi? Neden olmasın. Yeni bir uygulama bunun kapısını araladı bile!

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber