Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (14 Eylül Çarşamba)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Son Güncelleme:

ABD'den somut F-16 adımı yok! Hangi ülke, hangi uçağı yapıyor?

Yunanistan ABD'den F-35 istiyor, Birleşik Devletler bu ülkeye büyük askeri yığınak yapıyor. Öte yandan ABD Türkiye'yi F-35 programından çıkardı ve uçakların modernizasyonu ile F-16 ticareti konusunda henüz somut bir adım atmadı. Türkiye'nin başka alternatifleri de var.

'Kettle'ı kapattın mı?' | Hangi ev aleti ne kadar yakıyor?

Eylül ayı başında konut ve sanayi elektriğine gelen zamla birlikte, vatandaşlar enerji giderini düşürmek için tasarruf yöntemi arıyor. Bazen küçük değişiklikler faturaların belli oranlarda düşmesini sağlayabiliyor. Peki ama nasıl? 4 kişilik bir ailenin aylık ev aleti elektrik kullanımı ne kadar?

Bulgaristan Schengen üyesi olacak mı?

Avrupa Birliği üyesi olup Schengen bölgesi üyesi olmayan beş ülke var. Bunlardan biri ise komşu Bulgaristan. Uzun yıllardır Bulgaristan’ın Schengen’e alınması gündemdeyken konu tekrar konuşulmaya başlandı. Bu durum Bulgar vizesi ile ülkeye giren Türk vatandaşlarını düşündürüyor.

Kızgın fil, agresif köpek balığı... | Nedeni iklim değişikliği olabilir mi?

Dünya bu yaz ciddi seviyelere çıkan sıcaklarla mücadele etti. Sıcaklık sadece insanları ve nehirleri vurmadı; yaz boyu dünyanın çeşitli yerlerinden hayvan saldırılarının arttığına dair haberler gündeme geldi. Uzmanlar, sıcak havaların özellikle büyük hayvanlarda asabiyet yaptığı kanaatinde...

Kaynak: Web Özel

Sonraki Haber