Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (13 Ocak 2023)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Son Güncelleme:

Skandal görüntüler sonrası Türkiye ayağa kalktı! Finlandiya neden İsveç'e göre daha yapıcı?

NATO'ya üye olmak isteyen İsveç ve Finlandiya ile Türkiye arasında görüşmeler sürüyor. İsveç Türkiye'nin iadesini istediği isimleri geri verme konusunda somut adımlar atmış değil. Üstüne ülkeden gelen son skandal görüntü ortalığı ayağa kaldırdı. Peki Finlandiya ile süreç neden daha yapıcı ilerliyor?

'Aaa bu küçükken bende de vardı' | Hiperaktivite anne-babadan geçer mi?

Dikkat eksikliği ve hiperaktivitenin (DEHB) belirtileri çocuklukta daha net. Çocuğunuza DEHB teşhisi koyulduysa ve siz de zamanında "zeki ama aklını vermiyor" denilen öğrenciler arasında yer almışsanız kendinizde de DEHB olma ihtimalini gözden geçirin. Çünkü DEHB'de genetik aktarım da söz konusu.

ABD ve Avrupa'daki resesyon ihtimali Türkiye için ne anlama gelir?

ABD ve Euro Bölgesi uzun süredir ekonomik durgunluk ile adı anılmakta. Türkiye'nin en büyük ticaret ortaklarının arasında ABD ve Avrupa Birliği bulunuyor. Peki bu iki dev ekonominin resesyona girmesi Türkiye için ne anlama gelir?

Trump'ın da Biden'ın da evinden gizli belgeler çıktı, fark ne?

ABD Başkanı Biden, eski ofisinden ve evinden hükümete ait gizli belgeler çıkmasından dolayı soruşturuluyor. Trump'ın da aynı konuda soruşturulması devam ederken, Biden'ın benzer bir olayla gündeme gelmesi mevcut başkan ile Trump arasında bir başka kıyas daha başlattı. Peki olayın detayları nasıl?

Sonraki Haber