Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (10 Ocak 2023)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Son Güncelleme:

Türkiye eserlerinin peşinde! Zeus Sunağı, Troya Hazineleri ve niceleri...

Zeus Sunağı, en önemli dünya kültürel miraslarından biri. MÖ 2. yüzyılda Bergama'da inşa edilen sunağa ait parçalar 1800'lerin sonlarında Almanya'ya gönderiliyor ve bugün Berlin'de sergileniyor. Peki kültürel mirasların iadesi nasıl yapılıyor? Karşılıklı iddialar iade süreçlerinde nasıl rol oynuyor?

Sizin de başınıza gelebilir | 'Ürünü iade ettim, parasını aldım, yenisini alamıyorum'

Teknolojik bir ürün aldınız ama bozuk çıktı. Paranız iade edildi ancak bu kez de iadede geçen süreden dolayı ürün zamlandı ve aynı ürünü eski fiyata alamıyorsunuz. Peki bu durumda ne yapmalı?

Katar gözünü şimdi de İngiltere'ye çeviriyor! Peki karşıdaki büyük engel ne?

Tarihin en pahalı Dünya Kupası'na imza atan Katar, futbol yatırımlarını genişletmek isterken gözünü de mevcut en cazip ve en büyük futbol ligi olan Premier League'e çevirdi. Ancak Ada futbolunun devlerini radarına alan Katar Futbol Yatırımları'nın önünde ciddi bir engel bulunuyor...

İsveç'te aşırı sağın yükselişi göçmen sorununu nasıl etkiliyor?

Avrupa'da yükselen aşırı sağdan İsveç de nasibini aldı. Irkçılık artık devlet tarafından da kabul edilen bir problem. Ülkede işlenen nefret suçlarının sayısı artıyor.

Sonraki Haber