Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (10 Mayıs Salı)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Son Güncelleme:

Yapay zeka çevirmenliği öldürüyor mu?

Bir çevirmenin Fransızca bilmeden Google Translate kullanarak Fransızca bir kitabı Türkçe'ye çevirip piyasaya sürmesi tartışmalara yol açmıştı. Çevirmenler, o dile hakim olmak kaydıyla çevirilerde yapay zeka kullanılmasını onaylıyor. Ancak yapay zekanın sektörü oldukça daralttığından şikayetçiler.

Göçmenler arasında TikTok neden bu kadar popüler?

Göçmenlerle ilgili olarak sosyal medyada paylaşılan veya yeniden dolaşıma sokulan videoların büyük bir bölümü TikTok'ta çekilmiş. Peki özellikle Afganistan ve Pakistan'dan Türkiye'ye gelenler arasında TikTok neden bu kadar popüler? Bu Asya kıtasına özgü bir durum mu?

Kredi paketinden saatler sonra eve zam yapmak serbest piyasa kapsamında değerlendirilebilir mi?

0.99 faizle ilk evini sıfır konut şeklinde alacak vatandaşlara kredi verileceğinin duyurulmasının ardından fırsatçılar ev fiyatlarını artırdı. Bazıları sattığı konuta 200 bin, bazıları ise daha düşük tutarlarda fiyat yükseltti. Peki bu durum piyasa bozucu davranış olarak nitelendirilebilir mi?

Çocuklarına akıllı telefon izni vermiyorlar!

Bazı ebeveynler ergenlik çağındaki çocuklarının gelişimine zarar verdiği gerekçesiyle akıllı telefon kullanmalarına izin vermiyor. Çocukları 18 yaşına geldiğinde kararı onlara bırakacaklarını belirtiyorlar...

İsveç ve Finlandiya gün sayıyor: 'NATO'da olmak ya da olmamak...'

Bu hafta tüm dünyanın gözleri İsveç ve Finlandiya'da... İki ülkede hükümetler NATO'ya katılmak ya da katılmamak konusunda kararını bu hafta verecek. Tarihi baştan aşağı değiştirme potansiyeli taşıyan bu kararın ne yönde olacağı Rusya tarafından da yakından takip ediliyor.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber