Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (10 Ekim 2022)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Son Güncelleme:

229 gündür direnen başkent! | Kiev yeniden bombalar altında…

Ukrayna'nın başkenti Kiev tekrar bombalar altında... Kent hakkında Şubat ayında kısa bir süre içerisinde düşeceği yorumları yapılıyordu. Kiev aylardır işgale direnirken, kentte neler yaşanıyor? Metrolar niçin sığınak gibi tasarlanmıştı?

'Modası geçti' denilen obüs yeniden gündemde! 'Hava kuvvetleri olmazsa...'

Obüs (havan-top mermisi fırlatma sistemleri) Ukrayna Savaşı'nda gösterdiği başarılar nedeniyle yeniden ilgi odağı oldu. Peki Ukrayna Savaşı'nda obüsler neden bu kadar çok kullanılıyor? Obüslerin savaş stratejileri için önemi ne? Obüslerin bittiği neden düşünülüyordu?

Satrançta hangi hile nasıl tespit ediliyor? 'Bir kez titrerse piyon...'

Bir süredir satranç dünyası hile tartışmalarıyla çalkalanıyor. Hem online hem de klasik turnuvalarda hilenin nasıl yapıldığı sorusu akıllara gelirken yapılan hilenin nasıl tespit edildiği de merak konusu. İşte öne çıkan yöntemler ve tespit yolları...

İskoçya neden tekrar ayrılık şarkısı söylüyor? Ama Londra...

Birleşik Krallık'tan ayrılıp bağımsızlığını ilan etmek için 2014'te referanduma giden İskoçya'da yeniden bir oylama yapılması için sesler yükseliyor. Başbakan Nicola Sturgeon, ne olursa olsun bağımsızlık referandumunun Ekim 2023'te yapılacağını belirtiyor. Ama Londra yönetimi buna karşı çıkmakta...

Kaynak: Web Özel

Sonraki Haber