Fenomenlere bir kötü haber daha: İşte o düzenleme...

Günlerdir gündemden düşmeyen sosyal medya fenomenlerine yönelik soruşturmalara her geçen gün yenileri ekleniyor. Adalet Bakanlığı'ndan süreci hızlandıracak bir adım geldi.

Son Güncelleme:

Kara para aklama gibi şüphelere karşı MASAK raporu beklenmeden fenomenlerin şirket ya da mal varlıklarına geçici tedbir konulması gündemde.

Milyonluk arabalar, ultra lüks villalar... Kimler mi bunlar? Son yıllarda sosyal medya sayesinde hayatımıza giren, kendilerine 'Şampiyonlar Ligi' deyip operasyonlar sonucu küme düşen fenomenler...

"BU DEĞİRMENİN SUYU NEREDEN GELİYOR?"

Kamuoyunun tepkileri giderek artmış, bu değirmenin suyu nereden geliyor soruları gündeme gelmişti. İçişleri Bakanlığı harekete geçti. Dilan ve Engin Polat'ın gözaltına alınmasının ardından peşi çorap söküğü gibi geldi. Ancak hükümet süreçte yasal düzenleme için de çalışmaları başlattı.

AK PARTİ'NİN MECLİS'E SUNACAĞI YENİ KANUN TEKLİFİ

AK Parti'nin yeni yılda Meclis'e sunmayı planladığı yaklaşık 60 maddelik yargı paketinde, kara para akladığı tespit edilen fenomenlerle ilgili soruşturma sürecinin daha hızlı yürütülmesi için bazı değişiklikleri barındıran kanun teklifi yer alıyor.

MASAK RAPOR BEKLENMEYECEK

Soruşturma sürecinde şüpheli şirketlere el konulması için MASAK raporu bekleniyordu ancak bu da sürecin yavaşlamasına neden oluyordu. Bu kapsamda, soruşturma süreci başladıktan hemen sonra MASAK raporu beklenmeden fenomenlerin şirket ya da mal varlıklarına geçici tedbir konuşması üzerine çalışılıyor.

Meclis'e sunulması beklenen düzenleme tüm fenomenleri etkileyecek.

Kaynak: Haber Global TV

Ölümden döndü: Rüzgarlı havada yerinden çıkan pencerenin düşüşü kamerada 46 farklı suç kaydı olan kadın yakalandı: Bir de el hareketi çekti Hemcinsini bir anda hızlıca yiyen yılanın görüntüleri viral oldu Otobüse engel oluyordu, el birliğiyle kaldırıldı Elektrik trafosunun neden olduğu yangın tarlaya sıçradı Beykoz'da tedirgin eden anlar: Dumanlar yükseldi, yolcular tahliye edildi