İsrail askerlerinden insanlık dışı muamele! Filistinlileri yarı çıplak halde gözaltına aldı!

Gazze'de çekilen ve sosyal medyada yayılan fotoğraflar büyük tepki topladı. Görüntülerde, başlarında İsrail askerlerinin beklediği düzinelerce Filistinli erkeğin yarı çıplak halde diz çökmeye zorlandığı, gözleri bağlı olarak gözaltına aldığı görüldü.

Son Güncelleme:

Sosyal medyada düzinelerce Filistinli erkeğin yarı çıplak, gözleri bağlı ve diz çöktürülmüş halde görüldüğü fotoğraflar dolaşıyor. Başlarında ise İsrail askerleri bekliyor.

Başka görüntülerde ise bu kişilerin askeri bir aracın arkasına bindirilip nakledildiği görülüyor.

BBC GÖRÜNTÜLERİ DOĞRULADI

BBC tarafından da doğrulanan bir görüntüde Filistinlilerin iç çamaşırlarıyla, yerde diz çöker vaziyette tutuldukları ve etraflarında İsrail askerlerinin olduğu görülüyor.

Söz konusu kişilerin Gazze Şeridi’nin oldukça kuzeyinde yer alan Beyt Lahya’da gözaltına alındıkları düşünülüyor. Yerel medya yayınlarından birisi, gözaltına alınanlardan birinin saygın bir gazeteci olduğunu bildirdi.

"DONDURUCU SOĞUKTA NEREDEYSE TAMAMEN ÇIPLAKTIM"

Gazze'nin kuzeyinde İsrail ordusu tarafından gözaltına alınan onlarca kişiden biri olan ve isminin açıklanmasını istemeyen 22 yaşındaki bir Filistinli, BBC Arapça Servisi'nden Ethar Shalaby'ye konuştu.
"Bizi neredeyse üç saat boyunca sokak ortasında oturmaya zorladılar, sonra kamyonlar geldi, bizi kelepçelediler ve gözlerimizi bağladılar ve bilinmeyen bir yere götürdüler."
Oraya vardıklarında sorgulanmak üzere rastgele seçildiklerini ve Hamas ile ilişkileri hakkında sorgulandıklarını söyledi.

Kendisi, babası, kardeşi ve beş kuzeninin götürüldüğü yerin kumluk olduğunu ve neredeyse çıplak bırakıldıklarını, ama geceleri battaniye verildiğini aktardı.

Sorgulamadan sonra bilinmeyen bir yere götürüldüğünü ve sadece eve gitmesinin söylendiğini, sabah 01.40 civarında geri döndüğünü söyledi. "Babam ve en büyük kuzenim dışında hepimizi serbest bıraktılar. Babam BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu için çalışıyor. Onu neden götürdüklerini bilmiyorum."

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber