EYT teklifi bugün komisyonda, işte detaylar!

EYT ile ilgili kanun teklifi, bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele alınacak. Düzenleme ile ilk etapta 2 milyon 250 bin kişi emekli edilecek.

Son Güncelleme:

Meclise sunulan kanun teklifine göre EYT'den yararlanmak isteyenler için yaş sınırı aranmayacak. Kadınlar için 20 yıl, erkekler için 25 yıl hizmet şartı geçerli. TBMM'ye sunulan kanun teklifinde yaş koşulu dışında kademeli olarak prim koşulu da getirildi. işe giriş tarihlerine bağlı olarak işçiler, 5000 gün ile 5975 arasında prim gün sayılarına göre EYT'den yararlanabilecek.

Teklif, komisyon aşamasından sonra genel kurul aşamasına gelecek. Genel Kurul'da kabul edilmesinin ardından da Resmi Gazete'de yayınlanacak. Emeklilik için başvurular da düzenlemenin yasalaşmasının hemen ardından başlayacak.

Kaynak: Haber Global TV

Van'dan yola çıkan göçmen kaçağı dolu tır Sakarya'da yakalandı Kahve gibi içilebilen çedene tozu 400 liradan alıcı buluyor Yılanların en uysalı, Tunceli’de görüntülendi Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit edilen polis, Şeyda Yılmaz’ın ailesi ile telefonda görüştü Manisa'da sağlıksız şartlarda salça üreten firmanın faaliyetleri durduruldu Midesinden çıkanlar şoke etti "İlginç bir vaka"