Dünyanın yeni bir uydusu olacak

Gezegenimiz birkaç gün sonra yeni bir uyduya daha sahip olacak. Astroidden kopan bir göktaşı, yaklaşık 2 ay boyunca Dünya'nın yörüngesinde kalacak. Ve tıpkı Ay gibi Dünya'nın etrafında dönecek.

Son Güncelleme:

Dünya'nın uydusu Ay'a rakip geliyor. Mavi gezegenin kısa süreliğine de olsa yeni bir uydusu daha olacak!

Bilim insanları bir astroidden kopan göktaşının Dünya'nın yerçekimi kuvvetine gireceğini açıkladı. Olayın 29 Eylül'de gerçekleşmesi bekleniyor.

Bu tarihten itibaren, göktaşı yaklaşık 2 ay boyunca dünya yörüngesinde dolaşacak. Tıpkı ay gibi, Dünya'nın etrafında dönecek. Ardından uzaklaşacak.

Göktaşı yaklaşık 10 metre uzunluğunda. Dünya'nın uydusu Ay ile kıyaslandığında oldukça küçük. Bu nedenle çıplak gözle görmek mümkün olmayacak. Sadece profesyonel teleskopla görülebilecek.

Sivas'ta korkutan yangın: Apartmanda mahsur kalanlar tek tek kurtarıldı Horlayan köpeğin sesinden rahatsız olan kedinin yaptıkları güldürdü Helene Kasırgası Florida'ya yıkım yaşattı İstanbul'da sis kartpostallık görüntüler oluşturdu Ardahan'da şaşırtan olay: Bir anda zıplayarak kadraja girdi! TCG Anadolu Gemisine helikopterle iniş böyle görüntülendi