İŞKUR’dan yeni istihdam uygulaması

Türkiye İş Kurumu nitelikli personel sorununu çözmek için harekete geçti. İŞKUR'un, "aday havuz sistemi" ile işverenler sisteme girerek aradığı kriterlerdeki elemanı bulabilecek. Böylelikle ilan açılmaksızın ihtiyaç duyulan adaylara ulaşılabilecek.

Son Güncelleme:

Türkiye İş Kurumu hem iş arayanlar ile işverenleri buluşturabilmek için için yeni bir uygulama başlatıyor. Artık "ilan açılmaksızın" ihtiyaç duyulan nitelikteki adaylar işverenler tarafından tespit edilebilecek.

Nitelikli iş arayışında İŞKUR yeni bir sistemi devreye sokuyor. Bundan sonra işverenler aday havuz sistemine girerek aradıkları işçi profiline ulaşabilecek. Böylelikle hem emekten hem de zamandan tasarruf sağlanabilecek.

 Peki işverenler hangi adımları izleyecek? Öncelikle İŞKUR'a ait "aday havuz sistemine "istedikleri profile ilişkin veriler girilecek.

Meslek, öğrenim durumu, sertifikalar, dil bilgisi, yaş, çalışılacak il gibi birçok filtre ile seçtikleri niteliklerde kaç kişinin sistemde kayıtlı olduğunu öğrenebilecek.

Detaylı olarak adayları incelemek isterse; kayıtlı iş arayanlardan seçtiği sayı kadar kişi bilgileri sistemde işverene sunulacak. Listelenen adayların nitelik ve becerileri görüntülenebilecek.

İşverenler aylık bin kişilik arama yapılabilecek. Daha sonrasında uygun adaylara mesaj atılacak, adaydan onay gelince iletişime geçilebilecek. İŞKUR bu süreçte  aracı olacak, böylelikle dolandırıcılığın da önüne geçilecek. Yeni sistem hem işverenlere hem de iş arayanlara büyük kolaylıklar sağlayacak.

Aday havuz sisteminin hayata geçmesi ile işverenler istihdam teşvikinden de yararlanabilecek.

Horlayan köpeğin sesinden rahatsız olan kedinin yaptıkları güldürdü Helene Kasırgası Florida'ya yıkım yaşattı İstanbul'da sis kartpostallık görüntüler oluşturdu Ardahan'da şaşırtan olay: Bir anda zıplayarak kadraja girdi! TCG Anadolu Gemisine helikopterle iniş böyle görüntülendi Preveze Deniz Zaferi’nin yıldönümü: TCG Anadolu İstanbul Boğazı’ndan geçiyor