This browser does not support the video element.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'ithal danışman' tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun'daki toplu açılış töreninde konuştu. "Türkiye artık emir alan değil, emir veren bir ülke" diyen Erdoğan, "Yarın Sayın Putin ve Sayın Zelenski ile görüşeceğim, daha neler yapabiliriz bunları konuşacağız" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda Vezirköprü Devlet Hastanesi, Asarcık-Kavak Yolu, 19 Mayıs Üniversitesi Ballıca Kampüsü ve yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Türkiye artık emir alan değil, emir veren bir ülke. Salgın krizinde sağlık sistemimizin gücünü gördük. Küresel emtia ve tedarik krizinde üretim altyapımızın gücünü gördük" dedi.

Yarın Putin ve Zelenski ile görüşeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Daha neler yapabiliriz bunları konuşacağız. Biz dünya ile beraberiz, ithal ürünlerle değil" diye konuştu. 

"KENDİ ADIMIZA SON DEFA..."

Erdoğan seçimler için, "2023'te milletimizden kendi adımıza son defa istediğimiz destekten alacağımız güçle Türkiye Yüzyılı'nın inşasına başlayıp bu kutlu bayrağı gençlerimize teslim edeceğiz" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

En son eylül ayında TEKNOFEST için geldiğimiz Samsun'a birkaç aylık ayrılığa rağmen hasret kaldık. Bugün sizlerle hasret gidermek ve tamamlanan yatırımların resmi açılışı için bir aradayız. (Mitinge katılım) Aldığım resmi rakam hamdolsun 100 bini yakaladı. Havalimanından buraya zaten cadde boyu Samsunlu kardeşlerimizle el ele, gönül gönüleydik. Buraya girerken yine Samsun bir başka coşkuluydu. Yatırımlarımızı şehrimize kazandıran herkesi tebrik ediyorum.

"ORHAN GENCEBAY DA BİZİMLE OLACAKTI, RAHATSIZLIĞINDAN GELEMEDİ"

Orhan Gencebay da bugün bizimle olacaktı fakat rahatsızlığı sebebiyle gelemedi. Biz de eseriyle onu analım; Mevsim bahar olunca, aşk gönüle dolunca, sevenler kavuşunda, yaşamak ne güzel. Öyle mi? 

"BUNLARIN İNLERİNE GİRECEĞİZ DEMİŞTİM, GİRDİK"

Bugüne kadar girdiğimiz her mücadelede yanımızda olan Samsun'un 2023'te de tercihini en güçlü şekilde bizden yana kullanacağından ben şüphe duymuyorum. Öyle bir ses verin ki dosta güven, düşmana korku salsın. Samsun, Türkiye Yüzyılı'nı birlikte inşa etmeye hazır mıyız? Milli Mücadele'nin ilk adımının şehri Samsun, istikbalin de istiklalin de kıymetini en iyi bilen şehrimizdir. Bugün de aynı mücadeleyi farklı amaçlarla vermeyi sürdürüyoruz. Ülkemizin yönetimini üstlendiğimiz 20 yıl boyunca sayısız örneğiyle bu mücadelenin içinde yer aldık. Milletimizin ve devletimizin bekasını savunduk. Yeri geldi sinsi oyunlarla asırlık yurtlarımızı bizden kopardılar, yeri geldi kayıplarımızın acısıyla bizi iki büklüm ettiler, yeri geldi mezhep, yeri geldi köken farklılıkları ile bizi birbirimize düşürdüler. Yeri geldi terör örgütleri ile terbiye etmeye çalıştılar ama biz bunları hiç yutmadık. Gabar'da, Cudi'de, Tendürek'te bunları çökerttik mi? Bunların inlerine gireceğiz demiştim. Girdik. 

Parlamentomuzda terör örgütünün uzantıları var. Bu uzantıları da 2023'te hep birlikte temizlemeye hazır mıyız? Çok çalışacağız. Kapı kapı dolaşacağız. Kadın kolları kapı kapı dolaşacağız. 2023'te artık parlamentomuz gerçek sahipleri ile ihya olacak, inşa olacak. 6'lı Masa'yı falan bunları hep birlikte çökerteceğimize inanıyorum. 

"TÜRKİYE ARTIK EMİR ALAN DEĞİL, EMİR VEREN BİR ÜLKE"

Türkiye artık emir alan değil, emir veren bir ülke. Salgın krizinde sağlık sistemimizin gücünü gördük. Küresel emtia ve tedarik krizinde üretim altyapımızın gücünü gördük. Küçülme konuşulurken istihdam gücünü gördük. Enerji krizinde imkanlarımızı en üst seviyede harekete geçirmek için yatırımlarımızın gücünü gördük. Yeni fırsatları değerlendirme potansiyelimizi biraz daha ileri taşıdık. Bunun adı Türkiye Yüzyılı. 

KILIÇDAROĞLU'NA "İTHAL DANIŞMAN" TEPKİSİ

Milletimizden son defa istediğimiz destekten alacağımız güçle Türkiye Yüzyılı inşasını başlatıp bu kutlu bayrağı gençlerimize teslim edeceğiz. Kale içeriden fethedilir. Yani kalenin içinde kim var, bayanlar var, bayanlarla 2023'te bu işi bitirdik mi, bitmiştir bu iş. Bu kardeşiniz 50 yıldır siyasetin içinde, 50 yıldır sadece halkı ile beraber yürüdü. Buralara böyle geldik. Biz milletimize karşı daima hasbi olduk, hesabi olmadık. Hep milletimizin diliyle konuştuk. Öyle ithal danışmanlarla yürümedik biz bu yollarda, siz varsınız yeter. Nedir o ithal danışmanlar, geç o işleri. Gözümüz de kalbimiz de hep milletimize baktı. 

"YARIN PUTİN VE ZELENSKİ İLE GÖRÜŞECEĞİM, NELER YAPABİLİRİZ KONUŞACAĞIZ"

Rusya-Ukrayna savaşında kim var ortada? Türkiye var. Tahıl koridorunu biz açtık. Tüm dünyaya tahıl gönderiyoruz. Yarın Sayın Putin ve Sayın Zelenski ile görüşeceğim, daha neler yapabiliriz bunları konuşacağız. Biz dünya ile beraberiz, ithal ürünlerle değil. Ülkelerin tarihlerinde her seçim bir yol ayrımıdır. Milletimiz 15 seçimdir bizi açık ara birinci yaparak iradesini büyük ve güçlü Türkiye yolunda ilerlemekten yana kullandı. Bunca yıldır ülkeyi yöneten bir kişinin elbette eksikleri, hataları olabilir. Biz bu muhasebeyi kendi kendimize yapıyoruz. Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ülkesi arasına sokmayı hedefliyoruz. 

Bunlar ancak sandalla gezerler. Bunlar ancak sandalla gezmeyi bırak, Avrasya Tüneli nedir anlamazlar. Bunlar Marmaray Tüneli'ni bilmezler. Bunları yapan biz. Osmangazi Köprüsü'nü yapan kim? İstanbul'u İzmir'e bağladık, 7.5 saatte gidiliyordu, şimdi 3 saatte gidiliyor. Bay Kemal sen İzmir'den seçildin değil mi? Artık 3-3.5 saatte İstanbul-İzmir gidebiliyorsun.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber