Bunca yıldır yanlış şekilde tüketmişiz! Kabak çekirdeğini yerken aslında bunu yapmak gerekiyormuş

Galerinin tamamı için tıklayınız

Kabak çekirdeğini çoğu kişi kabuklarını ayırarak tüketmektedir. Ancak kabak çekirdeğinin kabuksuz şekilde tüketilmesi çoğu kişi tarafından daha doğru bir tüketim olarak nitelendirilse de kabak çekirdeğinin faydalarından tam anlamıyla yararlanmak için kabuklu şekilde tüketilmesi gerekiyor. 

Kabak çekirdeğinin kabuğu tıpkı kabak çekirdeği gibi yüksek lif oranına sahip olmasıdır. Kabak çekirdeğinin kabuğunda bulunan sağlıklı lif kilo verme sürecinin hızlanmasına yardımcı olur. Aynı zamanda içerdiği lif ile sindirimi düzenleyen kabak çekirdeği kabuğu bağırsak hareketliliğini destekler. 

Aynı zamanda kabak çekirdeği kabuğu kabak çekirdeğinde yer alan sağlıklı yağ asitlerini de barındırmaktadır. Kabak çekirdeği kabuğunun tüketilmesi kolesterolün dengelenmesine yardımcı oluyor. Kalp ve damar hastalıklarının görülme riskini büyük ölçüde düşürür. 

Ayrıca kabak çekirdeği kabuğu vücutta hücre hasarını azaltır ve zararlı serbest radikallerle savamaya yardımcı olur. bu şekilde vücuttan toksin atılmasını sağlayarak kronik rahatsızlıklara karşı koruma sağlar. Kabak çekirdeği kabuğu kemik sağlığını iyileştirir.