Bahçelievler'de çöken binanın enkazından deniz kumu çıktı

Bahçelievler'de bir bina kendi kendine kısmen çöktü. İlk 3 katı dikey olarak yerin altına girdi. Binanın deniz kumundan yapıldığı ortaya çıktı.

Son Güncelleme:

4 katlı binaya kaçak olarak 3 kat ilave edildi. Depremi atlatmış olsa da sallantı olmadan kendi kendine çöktü. 44 yaşındaki binanın deniz kumundan yapıldığı ortaya çıktı; öyle ki beton parçaları bile el ile ufalanıyordu.

İstanbul Bahçelievler'de bir binadan gece saatlerinde çatırtı sesleri duyuldu. Bina sakinleri dışarı çıktı. Bina tahliye edilir edilmez, dakikalar içinde ilk 3 katı çöktü.

Bina 1980 yılında inşa edildi ve 4 katlıydı. Ancak 14 yıl sonra kaçak olarak 3 kat daha eklenerek 7 katlı bir hale geldi. Yıllar sonra deprem olmadan bile kendiliğinden çöktü.

Yapılan incelemelerde, enkazdaki kolonlar ve beton parçaları incelendi ve molozların içinde deniz kabukları bulundu. Bina çöküşünde deniz kumunun etkili olduğu tespit edildi.

Çevredeki 3 bina da tedbir amaçlı boşaltılmıştı. Karot örnekleri alındı ve laboratuvar sonuçlarına göre binalar hakkında karar verilecek. Sokakta polis ve belediye ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri devam ediyor.

Bayburt'ta kendi yemeyip yavrularına yiyecek götüren anne kediye her gün et hazırlayan kasap Deniz yatağında uykuya daldı, 2 mil ötede görenler şaşırdı Kaldırımda oturan kadını saçından tutarak sürüklemeye çalıştılar Binaya giren yılan korku dolu anlar yaşattı Ankara'da bir kafede kavga çıktı, sandalyeler havaya uçuştu! Çanakkale'de caretta caretta ile selfie yaptı