Arabanın bagajından piton çıktı

Antalya'nın Kepez ilçesinde, emniyet güçlerince durdurulan bir aracın bagajından piton çıktı.

Son Güncelleme:

Antalya'da durdurulan aracın bagaj kısmında bulunan dev piton, görenleri şoke etti. 

Antalya'nın Kepez ilçesinde, uygulama noktasında durdurulan otomobilin bagajında piton bulundu.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yunus Timler Amirliğince, uygulama noktasında kontrol amaçlı durdurulan otomobilin bagajında cam kafeste yılan olduğu görüldü.

Bilgi verilmesi üzerine uygulama noktasına giden Doğa Koruma ve Milli Parklar Antalya Şefliği ekipleri, hayvanın yaklaşık 2 metre uzunluğunda "Top Piton (Python regius)" cinsi yılan olduğunu belirledi.

Araçta piton bulunduran kişiye, "Kara Avcılığı Kanunu'na muhalefet"ten 26 bin 390 lira para cezası uygulandı.

Yılanın, Antalya Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkına yediemin olarak teslim edildiği belirtildi.

SİVAS'TA DEV YILAN GÖRÜNTÜLENDİ

 Sivas’ın Divriği ilçesinde şoke eden anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. 2 metrelik dev yılan görenleri hayrete düşürdü.

Sivas’ın Divriği ilçesinde yaşayan amatör olarak yaban hayatı fotoğrafçılığı yapan Ümit Yalçın, doğada gezdiği sırada dev bir yılanla karşılaştı. Hemen cep telefonuna sarılan Yalçın, kamerayı açarak yılanı kayda aldı. Yaklaşık 2 metreyi bulan uzunluğuyla hayrete düşüren yılanın hareketsiz bir şekilde durduğu görüldü. Yılanın türünün zehirli Koca engerek olduğu öğrenildi.

 ZEHİRLİ KOCA ENGEREK, YAKLAŞIK 2 METRE UZUNLUĞUNDA

Ümit Yalçın, gördüğü yılan türünün zehirli olduğunu belirterek, “Görmüş olduğumuz yılan türü Koca engerek. Zehirli bir tür. Bu türlerde en uzunu yaklaşık 1 metre 80 santim. Bu da yaklaşık bir metre 80 santimdi. Denk geldiğim ikinci büyük Koca engerek yılanıydı. Diğerinde fazla bir görüntü alamadım” dedi.

Engerek yılanı, "Viperidae" familyasına ait olan bir yılan türüdür. Bu yılan türü, dünyanın çeşitli bölgelerinde bulunur ve özellikle Orta Doğu, Kuzey Afrika, Güneydoğu Avrupa ve Asya'da yaygın olarak bulunur.

Kaynak: AA

Sonraki Haber