Sivas'ta 'böylesi ilk kez görüldü' zehirli dev yılan şoke etti!

Sivas’ın Divriği ilçesinde şoke eden anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. 2 metrelik dev yılan görenleri hayrete düşürdü.

Son Güncelleme:

Sivas’ın Divriği ilçesinde yaşayan amatör olarak yaban hayatı fotoğrafçılığı yapan Ümit Yalçın, doğada gezdiği sırada dev bir yılanla karşılaştı. Hemen cep telefonuna sarılan Yalçın, kamerayı açarak yılanı kayda aldı. Yaklaşık 2 metreyi bulan uzunluğuyla hayrete düşüren yılanın hareketsiz bir şekilde durduğu görüldü. Yılanın türünün zehirli Koca engerek olduğu öğrenildi.

ZEHİRLİ KOCA ENGEREK, YAKLAŞIK 2 METRE!

Ümit Yalçın, gördüğü yılan türünün zehirli olduğunu belirterek, “Görmüş olduğumuz yılan türü Koca engerek. Zehirli bir tür. Bu türlerde en uzunu yaklaşık 1 metre 80 santim. Bu da yaklaşık bir metre 80 santimdi. Denk geldiğim ikinci büyük Koca engerek yılanıydı. Diğerinde fazla bir görüntü alamadım” dedi.

Engerek yılanı, "Viperidae" familyasına ait olan bir yılan türüdür. Bu yılan türü, dünyanın çeşitli bölgelerinde bulunur ve özellikle Orta Doğu, Kuzey Afrika, Güneydoğu Avrupa ve Asya'da yaygın olarak bulunur.

ENGEREK YILANI HAKKINDA BİLGİLER

Engerek yılanlarının türlerine göre değişim göstermesi, genellikle vücutları kalın ve kısa, renkleri toprak tonlarında ya da gri-tan renklerindedir. Başları üçgen şekilli ve genellikle üçgen başlarının üzerinde göz kapakları bulunur.

Engerek yılanlarının boyutları cinsiyete, yaşa ve coğrafi konumlarına göre değişebilir. Tipik olarak ortalama 60 cm ila 90 cm uzunluğunda olurlar, ancak bazı bireyler daha büyük olabilir.

Engerek yılanları zehirli yılanlardır. Üst çenelerinde zehir dişleri bulunur ve bu dişlerle zehirlerini avlarını sokarak veya savunma amacıyla enjekte ederler. Zehirleri, avlarının paralize edilmesine veya öldürülmesine yardımcı olur.

Engerek yılanları, Avrupa'nın birçok bölgesinde bulunurlar ve Kuzey Afrika'ya kadar uzanan yaygın bir dağılıma sahiptirler. Ormanlar, çalılıklar, otlaklar, çayırlar ve dağlık alanlar gibi farklı habitatlarda yaşarlar.

Engerek yılanları tipik olarak geceleyin aktif olan yılanlardır. Yavaş hareket ederler ve avlarını beklerler. Yemekleri arasında fareler, kuşlar, kertenkeleler ve böcekler gibi küçük omurgasızlar yer alır.

Engerek yılanları genellikle ilkbahar veya yaz aylarında ürerler. Dişiler, genellikle 5 ila 15 yavru doğururlar ve yavrular doğduktan sonra kendi başlarına yaşamaya başlarlar.

Engerek yılanlarının zehirli ısırıkları insanlar için ciddi bir sağlık tehdidi oluşturabilir. Isırıldığınızda, hemen tıbbi yardım almanız önemlidir. Zehirli ısırıkların sonuçları kişiden kişiye değişebilir ve ölümcül olabilir.

Engerek yılanları, doğal yaşam alanlarına zarar verilmediği sürece insanlar için tehlikeli değildir. Ancak bu yılan türüyle karşılaşıldığında dikkatli olunmalı ve onlara yaklaşılmamalıdır. 

Kaynak: Haber Global TV

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da İstanbul'da kar manzaraları: "Yolda mahsur kaldık" Çamurlu ayakkabılarını çıkarıp çorapla alışveriş yaptı: O anlar kamerada Kocaeli beyaza büründü, vatandaşlar kar oynamaya çıktı İznik’te çam ağacı gürültüyle devrildi İstanbul Boğazı'nda sürüklenen gemi kıyıya çarpmaktan son anda kurtuldu