Açıköğretim Güz Dönemi Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Açıklama geldi

Anadolu Üniversitesi, Açıkoğretim (AÖF)  Güz Dönemi Sınav sonuçlarının açıklanmasını bekleyen öğrencilerin merakını giderdi. Peki AÖF güz dönemi final sınavı ne zaman açıklanacak? İşte o duyurunun detayları.

Son Güncelleme:

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim sınav sonuçlarının (2020-2021 öğretim yılı Güz Dönemi Sonu Sınavı) ne zaman açıklanacağıyla ilgili bir duyuru yayımladı.

AÖF Güz Dönem Sonu Sınavları 16-25 Ocak tarihleri arasında online olarak gerçekleştirilmişti. 

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ TWİTTER'DAN DUYURU YAPTI

Anadolu Üniversitesi'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada "Sınav Sonuçları ne zaman açıklanacak?" başlığıyla merakla bekleyen öğrencilere bilgi verildi.

Yapılan açıklamada Açıköğretim Sistemi sınav sonuçlarının açıklanabilmesi için öncelikle sınava giren öğrencilere verilen itiraz hakkı için belirlenen 3 iş günü süresinin geçmesi gerektiği hatırlatıldı.

AÖF sınav sonuçlarıyla ilgili bilgilendirmeye göre sınav bitimini takip eden 3 iş günü içinde itiraz eden öğrencilerin itirazları alındıktan sonra madde analizleri yapılıyor.

Sınavda açık uçlu sorular da yer aldığı için bu süreçte bu tip sorulara verilen yanıtların da detaylı olarak incelenmesi gerekiyor.

Bu konuya dikkat çeken Anadolu Üniversitesi, 2020-2021 öğretim yılı Güz Dönemi Sonu Sınavına 1 milyonu aşkın kişinin katıldığını belirterek, itiraz eden öğrencilerin sayısı on binleri bulan çoktan seçmeli sorulara verdikleri yanıtların yanı sıra 82 bin 158 öğrencinin 16 derste 240 çeşit açık uçlu soruya verdikleri yanıtların da tek tek değerlendirilmesi gerektiğinin altı çizildi.

AÖF GÜZ DÖNEMİ FİNAL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Anadolu Üniversite bu sebeple 2020-2021 Öğretim Yılı Güz Dönemi Sonu Sınav sonuçlarının itirazlara yapılaçak değerlendirmelerin tamamlanmasından sonra yapılabileceğini vurguladı. 

AÜ, Açıköğretim Fakültesi sınav sonuçları açıklandığında aşağıdaki linkten sınav sonucunuzu sorgulayabilirsiniz. 

AÖF FİNAL SINAV SONUCU SORGULAMA

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber