40 yıllık usta aşçılar bile böyle pişiriyor! Kırmızı eti lokum gibi yumuşacık yapmanın püf noktası meğer buymuş

Mutfaklarda geçirdiğimiz vakit bizlere farklı püf noktalar öğretebilir. Bu altın tüyolar ile hazırladığımız yemeklerin çok daha lezzetli olmasını sağlar. Kırmızı et pişirmenin püf noktası olan bu yöntem ile hazırladığınız et lokum gibi olacak.

Son Güncelleme:

Kırmızı et yemekleri hazırlarken bazı püf noktaları bilmek gerekiyor. Kırmızı et doğru şekilde pişirildiğinde ağızda dağılan, adeta lokum gibi bir kıvama geliyor. Usta aşçıların kullandığı ve etin lokum gibi yumuşacık pişmesini sağlayan bu yöntemi öğrendikten sonra pişirdiğiniz her yemek dakikalar içinde bitecek. 

Etleri yumuşatmanın yolu olarak çoğu zaman etin marine edilmesi ve bekletilmesi gerektiği söylense de, bunun yerine doğal bir yöntem kullanarak vakit kaybetmeden etlerin yumuşacık olmasını sağlamak elinizde. İşte yumuşacık pişip ağızda pişmaniye gibi dağılan etler hazırlamanın püf noktası: