14 metre derinlikteki mağaralarda üretiliyor; lezzeti küften geliyor
Geliştirilen peynirlere yöreye özgü isimler veriliyor
Geliştirdikleri 7 çeşit peynire bölgeye özel isimler
verdiklerini söyleyen Dilek Erbişim ise, çeşit geliştirmeye devam
edeceklerinin altını çizerek; "7 çeşit peynirimiz var. Niğde Obruk
Kaşarı, Niğde Beyazı, Niğde Tabal, Kapadokya Mağara, Niğde Kütük
Peyniri, Niğde Obruk Tulum ve Niğde Mavisi. Eşim isim bulma
konusunda çok iyi mesela Niğde Kütük Peyniri, kütük şekline
benziyor diye o ismi verdi. Şu anda satışlarımız gayet güzel
gidiyor, yurt dışından da çok talep var ama çok yüksek talep olduğu
için onu karşılayacak gücümüz yok. Hedefimiz daha da büyümek" diye
konuştu.