14 metre derinlikteki mağaralarda üretiliyor; lezzeti küften geliyor

Geliştirilen peynirlere yöreye özgü isimler veriliyor

Geliştirdikleri 7 çeşit peynire bölgeye özel isimler verdiklerini söyleyen Dilek Erbişim ise, çeşit geliştirmeye devam edeceklerinin altını çizerek; "7 çeşit peynirimiz var. Niğde Obruk Kaşarı, Niğde Beyazı, Niğde Tabal, Kapadokya Mağara, Niğde Kütük Peyniri, Niğde Obruk Tulum ve Niğde Mavisi. Eşim isim bulma konusunda çok iyi mesela Niğde Kütük Peyniri, kütük şekline benziyor diye o ismi verdi. Şu anda satışlarımız gayet güzel gidiyor, yurt dışından da çok talep var ama çok yüksek talep olduğu için onu karşılayacak gücümüz yok. Hedefimiz daha da büyümek" diye konuştu.